ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίασε χθες το Εκλογοδικείο- Σε ένα μήνα η απόφαση για τη βουλευτική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία

Βαγγέλης Στολάκης15 Απριλίου 2021

Σε ένα μήνα αναμένεται να αποφασίσει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο εάν η βουλευτική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία θα παραμείνει στην σημερινή βουλευτή Φρόσω Καρασαρλίδου ή θα περάσει στα χέρια του πρώην υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Άγγελου Τόλκα ο οποίος προσέφυγε στο αρμόδιο δικαστήριο.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 έφερε πρώτη την κ. Καρασαρλίδου. Ωστόσο, ο κ. Τόλκας λόγω της μικρής διαφοράς προχώρησε σε ένσταση ζητώντας να μην προσμετρηθούν υπέρ της κ. Καρασαρλίδου ψηφοδέλτια που δεν έφεραν μονογραφή.

Η κ. Καρασαρλίδου ανταπάντησε επίσης με ένσταση. Ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που ορίζει ο νόμος, ορίστηκε από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο ειδική επιτροπή επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων και οι κκ. Τόλκας και Καρασαρλίδου κατέθεσαν υπομνήματα.

Βάσει της εισήγησης της επιτροπής, εάν αυτή γίνει δεκτή από το δικαστήριο, θα περάσει μπροστά με 35 ψήφους ο κ. Τόλκας και η βουλευτική έδρα θα αλλάξει χέρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr χθες συνεδρίασε το δικαστήριο στην Αθήνα και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε ένα μήνα. Όπως αναφέρουν έμπειροι νομικοί θα γίνει διάσκεψη των δικαστών και το αποτέλεσμα θα αποσταλεί στη Βουλή.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί νωρίτερα, ωστόσο λόγω της πανδημίας καθυστέρησε.

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο συζητήθηκε χθες και η ένταση του Παναγιώτη Κοκκόρη, ο οποίος όπως άλλωστε έχει αναφέρει «για λόγους ηθικής τάξης» κατέθεσε ένσταση και ζήτησε επανακαταμέτρηση ψήφων. Ο κ. Κοκκόρης βάσει του αποτελέσματος των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 ήρθε δεύτερος επιλαχών, με πρώτο τον σημερινό πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Νίκο Ταχιάο. Μένει να φανεί εάν θα περάσει πρώτος επιλαχών ή θα παραμείνει δεύτερος.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.