ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος κορυφής στο Βίλνιους: Διμερής συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Εμ. Μακρόν

MakThes Team10 Ιουλίου 2023

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συναντηθεί το πρωί της Τετάρτης ο Εμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα το Ελιζέ, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα πως ο Γάλλος πρόεδρος θα έχει και διμερή συνάντηση αύριο το πρωί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με θέματα την προσχώρησης της Σουηδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, που δεν έχει ακόμα επικυρωθεί από την Τουρκία και την Ουγγαρία.

Την ίδια μέρα, την Τετάρτη δηλαδή ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει και την κρίσιμη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία προσφέρει τη διερεύνηση της προοπτικής επανεκκίνησης των σχέσεων Ελλάδος - Τουρκίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «η θετική δυναμική που έχει διαμορφωθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στη γειτονική χώρα και η επανεκλογή δύο νέων κυβερνήσεων με νωπή λαϊκή εντολή ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας».

Στην κυβέρνηση τονίζουν, εξάλλου, ότι η πρώτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν μετά το νέο κλίμα που έχει διαμορφωθεί, αλλά και της πολύμηνης εμπρηστικής ρητορικής που προηγήθηκε, είναι ένα θετικό βήμα για τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων στη νέα αυτή περίοδο και για τις δύο χώρες.



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.