ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΣΥΡΙΖΑ: «Ας περιμένουμε να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα» (βίντεο, φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης21 Μαΐου 2023

Μουδιασμένα τα τοπικά κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στη Θεσσαλονίκη που έχουν συγκεντρωθεί στα τοπικά γραφεία στην Εγνατίας παρακολούθησαν τα αποτελέσματα των exit polls.

Όπως επισημαίνουν είναι στραμμένα στην καταμέτρηση και περιμένουν τα πρώτα αποτελέσματα σε περίπου 1,5 ώρα. Εκτιμούν ότι η πραγματική διαφορά θα είναι μικρότερη.

Πάντως, το κλίμα στα κομματικά γραφεία είναι ψύχραιμο.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονικης, Κώστας Αμπατζάς, οι υποψήφιοι βουλευτές Γιάννης Αμανατίδης και Τριανταφυλλος Μηταφιδης και στελέχη του κόμματος.

Ο Γιάννης Αμανατίδης

Στα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται πλήθος δημοσιογράφων.

Κύκλοι της Κουμουνδουρου σχολίαζαν πως: «Η εικόνα που έχουμε είναι ότι 1/3 ερωτηθέντες δεν απαντούσε. Οπότε ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τη λαϊκή ετυμηγορία και τη λαϊκή εντολή, που για πρώτη φορά εκφράζεται ανόθευτα με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής». Συμπλήρωναν: «Η ετυμηγορία λοιπόν του ελληνικού λαού δίνει σήμερα από ότι φαίνεται τη πρώτη θέση στην ΝΔ και τον πρώτο λόγο στον κο Μητσοτάκη να πάρει τη διερευνητική εντολή και να επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Από την άλλη όμως δε μπορούμε να παραβλέπουμε ότι το 60% των πολιτών και ίσως πολύ περισσότερο / να περιμένουμε τα πραγματικά αποτελέσματα / καταψήφισε τη ΝΔ». Σχολίαζαν επισης: «Η μεγάλη εικόνα είναι ότι θα έχουμε απόψε το βράδυ μια Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία προοδευτική περίπου 160 βουλευτές.Ας περιμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα σε σχέση με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά από ότι φαίνεται είναι και πάλι ο μεγάλος κορμός αυτής της Προοδευτικής πλειοψηφίας».


Έλεγαν μεταξύ αλλων: «Θα σεβαστούμε το Σύνταγμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφόσον ειναι πρώτος θα έχει το πρώτο λόγο».

Μάλιστα, άφηναν ανοιχτό σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση στην πρώτη εντολή να επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεννοηθεί με τα αλλά κόμματα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση θα αποφασίσει συλλογικά μέσα από τα όργανά του τη στάση του τις επόμενες ημέρες και σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε να δούμε αν η πρώτη εντολή αποβεί άκαρπη ή όχι» τόνιζαν τα στελέχη.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.