ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: Νέα συνεδρίαση με φόντο τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές - Στο «τραπέζι» ονόματα και στηρίξεις

Βαγγέλης Στολάκης02 Αυγούστου 2023

Συνεδριάζει για ακόμα μια φορά η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, προκειμένου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταλήξει στις στηρίξεις που θα δώσει στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας.

Στην αυριανή συνεδρίαση εκτός απροόπτου αναμένεται να ανοίξουν και οι φάκελοι «Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» και «Δήμος Θεσσαλονίκης», χωρίς ωστόσο κανένα μέλος που συμμετέχει στο κομματικό όργανο να είναι σε θέση να πει εάν θα υπάρξει «λευκός καπνός».

Και αυτό γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα την Πολιτική Γραμματεία απασχόλησε κυρίως η υποψηφιότητα στο δήμο της Αθήνας με τα ονόματα των υποψηφίων... υποψηφίων δημάρχων Αθηναίων να δίνουν και να παίρνουν, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση. Είναι χαρακτηριστικό πως την περασμένη Παρασκευή στην Αγίου Κωνσταντίνου συνεδρίαζαν επί πολλές ώρες για να καταλήξουν το πρόσωπο του Νίκου Παππά που ήταν πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, πριν ο τελευταίος παραιτηθεί και σίγουρα πριν το διπλό αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Στην ατζέντα της νέας συνεδρίασης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι περιπτώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τις τελευταίες ώρες για τη θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ακούγεται το όνομα του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει μια κρούση στον κ. Μυλόπουλο ο οποίος ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Είχαν προηγηθεί συζητήσεις για τους Δώρα Αυγέρη, Γιάννη Αμανατίδη, Ειρήνη Αγαθοπούλου και Κώστα Καρπουχτσή. Επίσης, ορισμένα στελέχη προκρίνουν την περίπτωση της εν ενεργεία περιφερειακής συμβούλου Δήμητρας Θωμά, η οποία είναι εκλεγμένη με την παράταξη του Χρήστου Γιαννούλη. Ακούστηκε και το όνομα του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης, Κώστα Αμπατζά. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr παίζει και το όνομα συγκεκριμένου στελέχους που και στο παρελθόν είχε διεκδικήσει την θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ό,τι αφορά τον δήμο Θεσσαλονίκης συζητιέται η στήριξη της υποψηφιότητας του Σπύρου Πέγκα, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη για Όλους», ωστόσο υπάρχουν διαφορετικές απόψεις από συγκεκριμένα κομματικά στελέχη.

Πάντως, ο Άκης Σακισλόγλου σύμφωνα με πληροφορίες χθες συζήτησε με τα μέλη της παράταξής του και κατέληξε σε αρνητική απάντηση προς την πρόσκληση Πέγκα για σύμπραξη των δυο συνδυασμών και κοινή κάθοδο στις εκλογές.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.