ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ποδαρικό με... πονοκεφάλους και τριήμερο στις Σπέτσες

Βαγγέλης Στολάκης08 Ιανουαρίου 2024

Μήνας έντονων εσωκομματικών διεργασιών ο Ιανουάριος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος στα τέλη Φεβρουαρίου. Τις επόμενες ημέρες ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφού προηγηθεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα εγκρίνει τα κείμενα του διαλόγου, ενώ θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων, νέων συντονιστικών ΟΜ και νέων Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλη τη χώρα.

Το νέο έτος ωστόσο βρίσκει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με... πονοκεφάλους από την προηγούμενη χρονιά. Και αυτό γιατί το δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη στο κόμμα για να μπορέσει να ανταποκριθεί η Κουμουνδούρου στις υποχρεώσεις της σε μισθούς εργαζομένων προκάλεσε μεγάλη συζήτηση όχι μόνο εντός ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εκτός, κάτι που σίγουρα δεν ήταν στις προθέσεις του αρχηγού του κόμματος ο οποίος έβαλε το χέρι στην προσωπική του τσέπη για να βοηθήσει κι όχι να προκαλέσει εκ νέου αναστάτωση. 

Ταυτόχρονα, πολλοί βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν φαίνεται πως είδαν με καλό μάτι την πρόσκληση του κ. Κασσελάκη στις Σπέτσες για συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις 19-21 Ιανουαρίου 2024. Η πρόσκληση Κασσελάκη για σύγκληση της ΚΟ στο νησί των Σπετσών έγινε μέσω της Γραμματέα της ΚΟ, Θεοδώρας Τζάκρη που τους καλούσε μεταξύ άλλων να προετοιμαστούν για «τον απολογισμό του έργου που έχει παραχθεί και σε κάθε κοινοβουλευτικό τομέα αλλά και στην παρουσίαση του προγραμματισμού και της προτεραιοποίησης των δράσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2024» όπως αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη. 

«Τέλος προσκαλείστε να παρουσιάσετε συγκεκριμένες προτάσεις για κατάθεση νομοθετικών προτάσεων» έγραφε επίσης. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι βουλευτές που δεν είδαν με καλό μάτι το... τριήμερο στις Σπέτσες, σχολιάζοντας πως την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ περνά μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης, οι βουλευτές να συνεδριάζουν σε νησιά. Πάντως, ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης σε απάντησή του σε όσους αντέδρασαν στην πρόσκληση στο σπίτι του στις Σπέτσες ανέφερε: «Την ώρα που τα ΜΜΕ της προπαγάνδας μιλούν για «εκδρομή», εμείς θα έχουμε ένα τριήμερο εργασίας, όπως συνηθίζεται ιδιαίτερα σε άλλες χώρες και είναι μία εξαιρετικά παραγωγική και αποτελεσματική διαδικασία. Αυτά δε γίνονται σε συσκέψεις μερικών ωρών».

Ο οδικός χάρτης

Σε ό,τι αφορά τον οδικό χάρτη ενόψει συνεδρίου, όπως αποφασίστηκε στις 13 και 14 Ιανουαρίου 2024 θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή. Ο προσυνεδριακός διάλογος θα ξεκινήσει στις 15 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου. Το διήμερο 17-18 Φεβρουαρίου θα «στηθούν» κάλπες για την εκλογή συνέδρων, νέων Συντονιστικών ΟΜ και νέων Νομαρχιακών Επιτροπών, ενώ ο κύκλος αυτός θα κλείσει με την διεξαγωγή του Έκτακτου Συνεδρίου στις 23-25 Φεβρουαρίου 2024.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την Παρασκευή πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη. Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση που είχε δεχθεί από τον πατριάρχη Βαρθολομαίο κατά τη διάρκεια της συνάντησης του στην Αθήνα τον Οκτώβριο. Σήμερα, Σάββατο θα παραβρεθεί σε γεύμα που θα παραθέσει ο Πατριάρχης και θα έχει κατ’ ίδιαν συνάντηση μαζί του, πριν παρακολουθήσει τον αγιασμό των υδάτων. Αύριο, ο κ. Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Εκρέμ Ιμάμογλου.

Με αφορμή πάντως τον μίνι ανασχηματισμό η Κουμουνδούρου σχολίασε: «Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να καλύψει τις δηλώσεις Συρίγου» καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει εάν τις στηρίζει.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 06/07.01.2024

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.