ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: Ποιοι ρίχνονται στην μάχη του σταυρού στην Κεντρική Μακεδονία για μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο

Βαγγέλης Στολάκης11 Απριλίου 2024

Στην κούρσα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου μπαίνουν οι κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη. Η αρχή γίνεται με την σημερινή εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων που συμμετέχουν στις προκριματικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 14 Απριλίου, που είναι το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Η παρουσίαση των υποψήφιων... υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος θα γίνει σήμερα στις επτά το απόγευμα στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος θα θέσει και το πολιτικό αφήγημα της Κουμουνδούρου στην μάχη των ευρωεκλογών, στις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευσης επιδιώκει διατήρηση της δεύτερης θέσης και μείωση της διαφοράς της από την Νέα Δημοκρατία, που είναι πρώτη όπως αποδεικνύουν τουλάχιστον οι δημοσκοπήσεις.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχει ικανοποίηση τόσο για την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα Κασσελάκη για συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές, όσο και για τα μηνύματα που λαμβάνουν από τους πολίτες στις περιοδείες.

Οι προκριματικές εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 14 Απριλίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος ενώ δίνεται η δυνατότητα και άσκησης του εκλογικού δικαιώματος διαδικτυακά με την προϋπόθεση κάποιος να έχει εγγραφή στην πλατφόρμα iSYRIZA μέχρι τα μεσάνυχτα της 7ης Απριλίου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ. Από τις εκλογές αυτές θα προκύψουν οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος. Η 42άδα της Κουμουνδούρου θα συμπληρωθεί με τους νυν ευρωβουλευτές Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά και ακόμα πέντε πρόσωπα που θα επιλέξει ο πρόεδρος Κασσελάκης. Η επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα γίνει σε ειδική εκδήλωση την 18η Απριλίου.

Στις προκριματικές εκλογές συμμετέχουν σε όλη τη χώρα 203 υποψήφιοι εκ των οποίων οι 21 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εκ των οποίων μόλις τέσσερις θα καταφέρουν να προκριθούν και να εξασφαλίσουν μια θέση στην ευρωλίστα του κόμματος. Από τους 4 οι δυο θα είναι άνδρες και οι άλλες δυο γυναίκες αφού στο κόμμα ισχύει ποσόστωση 50%-50%, ενώ τα μέλη και οι φίλοι θα μπορούν να σταυρώσουν δυο εκ των 21 υποψηφίων.

Οι 21 υποψήφιοι των προκριματικών εκλογών για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι οι: Βασίλειος Αλεξάνδρου (συνταξιούχος αρχιτέκτων μηχανικός), Βάιος Αλεξιάδης (χημικός μηχανικός), Δώρα Αυγέρη (δημοσιογράφος, πρώην βουλευτής και σύμβουλος του προέδρου του κόμματος), Νίκος Καραμητόπουλος (φοιτητής Μεταπτυχιακού - Ιδιοκτήτης μικρομεσαίας επιχείρησης), Κωνσταντίνος Καρπούζης (ελεύθερος επαγγελματίας), Σπύρος Καρράς (ιατρός), Νικολέτα Καρτάλη (ιατρός στη Γερμανία), Αλέξανδρος Κωνσταντάρας (σκηνοθέτης), Σοφία Κώτση (εκπαιδευτικός), Ευστράτιος Μάνος (αρχιτέκτων- ελεύθερος επαγγελματίας), Ευάγγελος Ματθαιόπουλος (στέλεχος επιχείρησης), Μπουμπουλίνα Νικάκη (ειδικός στην πολιτιστική διπλωματία), Γιώργος Νούσκαλης (δικηγόρος- επίκουρος καθηγητής Νομικής ΑΠΘ), Πηνελόπη Πανταζή (εκπαιδευτικός- διοικητική υπάλληλος), Νεκτάριος Προσωτσιανιώτης (τεχνολόγος ακτινολόγος Ε.Σ.Υ.), Πολυχρόνης Ράπτης (συνταξιούχος δημοσίου), Μιχαήλ Σκουμπερδής (ακαδημαϊκός – επιστημονικός ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής ανάπτυξης), Αντώνης Τουμανίδης (ελεύθερος επαγγελματίας), Θεοδώρα (Δώρα) Τσαμπάζη (δημοσιογράφος, επιστημονική συνεργάτης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ), Αθανάσιος Τσιρέλης (ιατρός ογκολόγος) και Θωμάς Φειδάντσης (χειρούργος παίδων επιμελητής Α’ ΕΣΥ).

Στα εκλογικά κέντρα της χώρας θα υπάρχουν tablets προκειμένου να γίνεται απευθείας η διασταύρωση των στοιχείων των εκλογέων και για να αποφευχθούν φαινόμενα διπλοεγγραφών.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης κάλπες θα στηθούν για όσους επιλέξουν να ψηφίσουν δια ζώσης σε κεντρικά σημεία δήμων.

Ειδικότερα:

ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΕΩΣ 58)

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ

ΦΟΥΑΓΙΕ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

0 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ & ΧΗΛΗΣ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ)

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 125)

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΥΚΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΚΕΩΝ (ΚΥΠΡΟΥ 43 - ΣΥΚΙΕΣ)

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΦΟΥΑΓΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΜΠΑΣ 4ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ (ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ 57)

ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Κέντρο Πολιτισμού "Χρήστος Τσακίρη" (ΛΑΓΚΑΔΑ 221)

Στη Β’ Περιφέρεια κάλπες θα στηθούν στα εξής σημεία:

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΔΥΤΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ (ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ)

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 3 ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ (ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ)

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 25 ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ (ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ)

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΙΝΔΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ 57 ΠΥΛΑΙΑ (ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ)

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΚΟΜΝΗΝΩΝ 6 ΠΑΝΟΡΑΜΑ (ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ)

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΤΑΒΑΚΗ 8 ΘΕΡΜΗ (ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ)

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 13 ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ (ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ)

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 24 ΠΕΡΑΙΑ (ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ)

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΚΑΠΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.