ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει αυτή την ώρα η ομάδα «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου - Αποφασίζει για τον «χρόνο του διαζυγίου»

MakThes Team22 Νοεμβρίου 2023

Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα το βράδυ, Τετάρτη, η νέα συνεδρίαση της ομάδας των «6+6» που πρόσκειται στην Έφη Αχτσιόγλου, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Πολιτική Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αύριο το απόγευμα στις 4:00, όπου η ομάδα θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα παραστεί, δίνοντας έστω και μια μικρή παράταση στην απόφαση αποχώρησης από το κόμμα ή αν θα απουσιάσει ανοίγοντας τον δρόμο στον πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, να αναλάβει πρωτοβουλίες, δεδομένου ότι έχει ζητήσει από την ομάδα Αχτσιόγλου να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση της.

Ένα από τα σενάρια που υπάρχουν εν μέσω της συνεδρίασης των «6+6» και με το ενδεχόμενο να τους διαγράψει ο Στ. Κασσελάκης, είναι η ομάδα να αποφασίσει άμεσα την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όποια απόφαση πάντως θα ακολουθήσει τις σημερινές αποχωρήσεις 90 στελεχών του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων μελών του κόμματος από τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη.

Το κύριο ζήτημα άλλωστε, σε επικοινωνιακούς όρους, είναι σε ποια από τις δύο πλευρές θα αποδοθεί «αδιαλλαξία» και συνεπώς θα χρεωθεί και το «διαζύγιο».

Πρέπει να σημειωθεί ότι αν αύριο η «6+6» δεν δώσει το παρών στην Π.Γ., τότε η διαγραφή τους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς το όργανο του κόμματος θα καλείται να συνεδριάσει δίχως τα οκτώ μέλη της τάσης αυτής.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις αναμένεται να επιταχυνθούν μετά και την αναφορά του Στ. Κασσελάκη σήμερα με την οποία αποκήρυξε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Κατρούγκαλο με τον πρώτο να απαντά και να χρεώνει στον νέο πρόεδρο του κόμματος οπισθοδρομικές πρακτικές. 

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι ο κ. Τσακαλώτος θέλει να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα στο πλαίσιο συμμαχίας με όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη αποχωρήσει και όσους αναμένεται να πράξουν το ίδιο ακόμη και τις επόμενες ώρες.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

Ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση.

Ο κ. Κασσελάκης επίσης δεν θα μάζευε τα 37 δις για το δημοσιονομικό μαξιλάρι έτσι ώστε να βγούμε από το μνημόνιο χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Ο νέος Πρόεδρος της Πατριωτικής Αριστεράς θα ήθελε επίσης να πάμε «εμπρός πίσω», όπως έλεγε και ο Περίανδρος Πώποτας στο γνωστό σήριαλ. Έτσι φαίνεται φαντάζεται το μέλλον, ως αγνό παρελθόν, με όσα επικίνδυνα για την κοινωνία και την οικονομία ενέχει μια τέτοια στοχοθεσία.

Εκείνο όμως που επί της ουσίας τίθεται από τον κ. Κασσελάκη είναι ότι δεν διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο υποτίθεται ότι ομνύει.

Φαίνεται πως ο κ. Κασσελάκης είναι ανοιχτός στο να ενσωματώνει μεγάλο κομμάτι του αφηγήματος του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εύστοχα παρατήρησε και ο Γ. Σταθάκης σε πρόσφατο άρθρο του. Μάλλον θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποδομήσει πλήρως την προσφορά της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην χώρα και των εκατομμυρίων πολιτών που την στήριξαν και την υπερασπίζονται ακόμα, με πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών και των αδυναμιών του όλου εγχειρήματος.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.