ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλειωσε η μετάγγιση του υγραερίου από το φλεγόμενο βυτιοφόρο - Άνοιξε η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου

MakThes Team17 Αυγούστου 2023

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ πριν από λίγο δόθηκε στην κυκλοφορία η Εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ από το 45χλμ έως το 47χλμ η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Νωρίτερα, μόλις ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγραερίου από το βυτιοφόρο που ανεφλέγη σήμερα το μεσημέρι, Πέμπτη, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, δόθηκε στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Αθήνα

Νωρίτερα για την πυρκαγιά στο βυτιοφόρο στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή Prime ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Βαθρακογιάννης.

Όπως είπε:

Η διαδικασία όλη ξεκίνησε περίπου στις 12 και 20 σήμερα το μεσημέρι, όταν ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για πυρκαγιά σε βυτιοφόρο όχημα πλησίον του 40ου περίπου χιλιομέτρου της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, ανάμεσα στα Μέγαρα και στην Κακιά Σκάλα. 7, 2 τόνοι υγραέριο και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για οχήματα ήταν αυτό που έφτασε ως πληροφορία στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος αναφορικά με το φορτίο του βυτιοφόρου και φυσικά αυτό το φορτίο αφορά ένα επικίνδυνο υλικό. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε η διαδικασία (μετάγγισης) σε λίγο μάλλον θα έχει ολοκληρωθεί. Αυτό μπορεί να αφορά περίπου μισή ώρα, ίσως και 45 λεπτά[…] Βεβαίως υπάρχουν και οι επόμενες διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν παρουσία του τεχνικού ασφαλείας. Σε πρώτη φάση έχει γίνει μέριμνα για νερό σε όσους βρίσκονται στα ακινητοποιημένα οχήματα. Το ΕΚΑΒ έχει διαθέσει τέσσερα ασθενοφόρα και τέσσερις μηχανές. Οι μηχανές για να κινούνται ανάμεσα στα οχήματα προκειμένου να καλύψουν ανάγκες παθολογικές που μπορεί να προκύψουν, αλλά και ασθενοφόρα που βρίσκονται σε σταθερά σημεία. Σε λίγη ώρα αναμένουμε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Χρειάζεται υπομονή από όλους μας. Είναι μια δύσκολη διαδικασία, μια επικίνδυνη διαδικασία. Σίγουρα έχει ταλαιπωρηθεί πολύς κόσμος, αλλά επαναλαμβάνω και πάλι δεν κάνουμε καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας.

Το χρονικό του ατυχήματος

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου προχώρησε η αστυνομία λόγω της πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο λίγο πριν το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο.


Μετά από ώρες έγινε γνωστό ότι άνοιξε η Παλιά Εθνική Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα ενώ από τα διόδια Ελευσίνας γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα. Ομοίως, από τα διόδια Καλαμακίου γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Κόρινθο. Ακόμα γίνεται γνωστό ότι ενεργοποιήθηκαν τα ανοίγματα έκτακτης ανάγκης στο 60 χλμ. και 36 χλμ. -αντίστοιχα- της Ν.Ε.Ο., Αθηνών-Κορίνθου προκειμένου να οδηγηθούν τα οχήματα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τα δε ακινητοποιημένα με αναστροφή κατευθυνθήκαν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας αντίθετα, για να επιτευχθεί η αποφόρτιση.

Λίγο πριν τις 18:00 ξεκίνησε και η διαδικασία μετάγγισης σε άλλο βυτιοφόρο του επικίνδυνου φορτιού (σ.σ. υγραερίου) που μετέφερε το βυτιοφόρο, που έπιασε φωτιά. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η διαδικασία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται με βάση το πρωτόκολλο ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Εξάλλου, η Hellenic Train ανακοίνωσε στις 19:03 ότι λόγω του συμβάντος τα δρομολόγια του προαστιακού της γραμμής του Κιάτου θα εκτελούνται στο τμήμα μεταξύ Πειραιά- Μεγάρων - Πειραιά, μέχρι νεοτέρας.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.