ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τέλος εποχής στη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης - Κλείνει το «Βήτα» στο Βυζαντινό Μουσείο

MakThes Team31 Δεκεμβρίου 2023

«Τίτλους τέλους» ρίχνει σήμερα, 31 Δεκεμβρίου, ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της σύγχρονης εποχής της γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος για το «Βήτα», το εστιατόριο που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2004 μέσα στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης κερδίζοντας τις εντυπώσεις με τις γευστικές προτάσεις του που αποτελούσαν τότε μοναδικό σημείο αναφοράς και συνετέλεσαν στην επερχόμενη εκτόξευση της γαστρονομίας της πόλης.

Όπως γράφει σε ανάρτησή της η ιδιοκτήτρια και επικεφαλής chef του «Βήτα», Χρύσα Κονιόρδου, «μετά από σχεδόν 20 χρόνια λειτουργίας, το Βήτα συμπληρώνει τον κύκλο του. Έναν κύκλο που έκλεισε μέσα του συνεχή αγώνα από τη μία, αλλά και χαρά, έμπνευση, ικανοποίηση, αγάπη και επιβράβευση. Οι τίτλοι τέλους για το Βήτα λοιπόν πέφτουν στις 31 Δεκεμβρίου 2023».

Προσθέτει, δε, πως «Με αφορμή αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους φίλους του Βήτα, τους εργαζομένους (σας ευχαριστώ για τα τόσα χρόνια, Λίτσα, Γιώργο, Άννα, Κατερίνα), τους συνεργάτες, τους υποστηρικτές, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, αλλά και όσους κατά καιρούς μας αμφισβήτησαν, καθώς ήταν και η δική σας αμφισβήτηση που μας ώθησε να προχωράμε διαρκώς μπροστά».

Βέβαια, η κα Κονιόρδου φαίνεται ότι ετοιμάζει κάποιο καινούργιο project, αφού στην ανάρτησή εύχεται «Καλή χρονιά, με υγεία, χαμόγελα και νέα σχέδια!».

Υπενθυμίζεται ότι το κλείσιμο του «Βήτα» προκύπτει μετά τον διαγωνισμό που έτρεξε ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων για 59 χώρους αναψυκτήριων σε αρχαιολογικά μουσεία και χώρους στην Ελλάδα. Μετά τον διαγωνισμό οι 59 αυτοί χώροι θα λειτουργούν από τη θυγατρική εταιρεία της «Γρηγόρης Μικρογεύματα», τη Rues Cliassiques.


Η ανάρτηση της Χρύσας Κονιόρδου:


Το Βήτα ολοκληρώνει τον κύκλο του

Όταν το 2004 οραματίστηκα το Βήτα, αρκετοί ήταν εκείνοι που μου είπαν ότι το εγχείρημα δεν θα είχε μέλλον καθώς η έννοια του ποιοτικού bar restaurant Μουσείου στην Ελλάδα ήταν σχεδόν άγνωστη. Όσοι βέβαια με γνωρίζουν καλά, γνωρίζουν ότι είμαι ιδιαίτερα πεισματάρα όταν πρόκειται για κάτι στο οποίο πιστεύω. Με αυτό το πείσμα, ξεκινήσαμε. Και συνεχίσαμε, επενδύοντας διαρκώς, τόσο σε φυσικούς πόρους, όσο και σε όραμα, σε ποιότητα, σε ταλέντο, σε «ψυχή», σε ερεθίσματα, σε όρεξη.

Και για να είμαι ειλικρινής, σχετικά σύντομα αισθάνθηκα ότι το όραμά μου βρήκε ανταπόκριση. Το Βήτα «αγκαλιάστηκε» από τον κόσμο και αγαπήθηκε, τόσο από τους Θεσσαλονικείς, όσο και από επισκέπτες της πόλης. Μέσα στα χρόνια λειτουργίας μας, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τις δικές σας στιγμές-ορόσημο, μέρες γιορτής σας, οικογενειακές σας συναθροίσεις, πολλές πολλές πολλές δικές σας στιγμές, αλλά και επαγγελματικές συναντήσεις, επίσημα δρώμενα, φιλανθρωπικές γιορτές, γεύματα με πολιτική και διπλωματική συμμετοχή και τόσα ακόμη.

Σήμερα, με την παρούσα ανάρτηση, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ότι μετά από σχεδόν 20 χρόνια λειτουργίας, το Βήτα συμπληρώνει τον κύκλο του. Έναν κύκλο που έκλεισε μέσα του συνεχή αγώνα από τη μία, αλλά και χαρά, έμπνευση, ικανοποίηση, αγάπη και επιβράβευση. Οι τίτλοι τέλους για το Βήτα λοιπόν πέφτουν στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Με αφορμή αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους φίλους του Βήτα, τους εργαζομένους (σας ευχαριστώ για τα τόσα χρόνια, Λίτσα, Γιώργο, Άννα, Κατερίνα), τους συνεργάτες, τους υποστηρικτές, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, αλλά και όσους κατά καιρούς μας αμφισβήτησαν, καθώς ήταν και η δική σας αμφισβήτηση που μας ώθησε να προχωράμε διαρκώς μπροστά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν για όλα αυτά τα χρόνια μαζί και για την αγάπη που εισέπραξα από όλους σας.

Καλή χρονιά, με υγεία, χαμόγελα και νέα σχέδια!Χρύσα Κονιόρδου

Ιδιοκτήτρια & Head Chef του Βήτα Café Bar Restaurant

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.