Το δράμα της οικογένειας της αγννούμενης φοιτήτριας αρχιτεκτονικής που επέβαινε στο μοιραίο τρένο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου συνεχίζεται. Για την αγνοούμενη κοπέλα δεν προέκυψε ταυτοποίηση, αφού κανένα από τα δείγματα που εξέτασε η ΕΛ.ΑΣ όλες αυτές τις ημέρες δεν συνέπεσε με τα δείγματα που έδωσαν τα συγγενικά της πρόσωπα.
Η ΕΛ.ΑΣ εξέτασε 108 δείγματα στο σύνολο. Όλα, τελικά, συνέπεσαν με αυτά 56 θυμάτων της τραγωδίας για τα οποία έχουν εκδοθεί πιστοποιητικά θανάτου.
Τελευταίο θύμα που ταυτοποιήθηκε ήταν Σύρος επιβάτης που ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία των ελληνικών και των ολλανδικών αρχών, μέσω διασταύρωσης βιολογικού υλικού η ταυτότητα του οποίου στάλθηκε στην ΕΛ.ΑΣ.
Συγκλονιστική και αφοπλιστική η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή αναφέρει ότι «δεν έχουμε τι να παραδώσουμε στους συγγενείς».
Ιατροδικαστής Ρ. Λεονταρή: «Δεν έχουμε τι να παραδώσουμε στους συγγενείς»
Η Ρουμπίνη Λεοντάρη, προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας αποκάλυψε στην ΕΡΤ ότι δύο οικογένειες αιτήθηκαν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση να γίνει επανεξέταση DNA στις δύο εναπομείνασες σορούς που φυλάσσονται στο νεκροτομείο Λάρισας, διαδικασία που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου, το πρωί.
«Είναι 29 άνδρες, 26 γυναίκες ταυτοποιημένοι, δηλαδή με πιστοποιητικά θανάτου. Είναι και ένας άνδρας αταυτοποίητος γιατί ναι μεν έχει ληφθεί DNA, αλλά δεν υπάρχει συγκριτικό DNA. Δεν αναζητήθηκε από κανένα» διευκρίνισε η κ. Λεοντάρη σημειώνοντας ότι η σορός του θα παραμείνει στους ψυκτικούς θαλάμους της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.
Στην ερώτηση για το τι μπορεί να έχει συμβεί στην φοιτήτρια από τη Λάρισα η οποία επέβαινε στο μοιραίο τρένο και δεν έχει εντοπιστεί είπε χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε να έχουμε κάτι να δώσουμε στους συγγενείς αυτούς, αλλά δεν έχει έρθει κάτι από το παιδί αυτό σε μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει εντοπιστεί κάτι».
Εξηγώντας τι μπορεί να έχει συμβεί είπε ότι «θα μπορούσε να είχε την ατυχία να βρίσκονταν στο επίμαχο σημείο όπου αναπτύχθηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία των 1.000 – 1.100 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Έτσι, θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι».
Για τον ακριβή αριθμό των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα τόνισε ότι ως υπηρεσίας «δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Όλες οι σοροί ήρθαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία. Έχουν καταγραφεί λεπτομερώς από όλους μας και από το κλιμάκιο αυτό αλλά και από εμάς και είναι αυτοί που λένε. Πόσοι άνθρωποι είχαν την ατυχία να βρεθούν σε εκείνο το σημείο (της μεγάλης πυρκαγιάς) δεν το ξέρω και δε θα βρεθεί τίποτα».
Η ανακοίνωση για τις ενέργειες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών
Ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, που αφορούσαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών.
Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη.
Σημειώνεται ότι, και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν ανευρέθη σχετικό δείγμα.
Το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αφορούσε στην περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού, ο αδελφός του οποίου εντοπίσθηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία. Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου.