ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Γλαβίνας: «Ακόμη μία αποτυχία της κυβέρνησης η διαχείριση των πυρκαγιών»

MakThes Team19 Αυγούστου 2024

«Όλοι συμφωνούμε ότι η κλιματική κρίση είναι παρούσα και θα έχουμε διαρκώς τέτοιου είδους φαινόμενα. Όμως, οφείλουμε να εξετάσουμε αν η κυβέρνηση και το επιτελικό της κράτος διαχειρίζονται αποτελεσματικά την κατάσταση προστατεύοντας τις περιουσίες, το οικοσύστημα και πάνω απ' όλα τις ανθρώπινες ζωές» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Γλαβίνας μιλώντας στην ΕΡΤ και προσέθεσε: «Θεωρούμε ότι τα τελευταία χρόνια, αναλύοντας και τα δεδομένα από το μέγεθος των καμένων περιοχών, υπάρχει μια συλλογική αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί με επιτυχή τρόπο τις πυρκαγιές στη χώρα μας. Δεν μπορεί να είναι μοιρολατρία ότι θα καίγονται σπίτια και περιουσίες λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επέκρινε την κυβέρνηση ότι «επιμένει σε μια επικοινωνιακή διαχείριση, όπως αποδεικνύει η πολύ καθυστερημένη σύσκεψη που θα γίνει αύριο με τον πρωθυπουργό» και σημείωσε πως «πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις, ώστε να υπάρχει άμεση αποκατάσταση και να μην υπάρχει ολιγωρία όπως στην περίπτωση των καταστροφών του Daniel με τις πλημμύρες, για τις οποίες πολλοί άνθρωποι δεν έχουν λάβει ακόμη τις αποζημιώσεις».

Όσον αφορά την πρόληψη ανέφερε ότι «παρά την προσπάθεια που έχει γίνει, χρειάζονται και πτητικά μέσα, απαιτούνται επικαιροποιημένα σχέδια πολιτικής προστασίας, ενεργότερη συμμετοχή της δασικής υπηρεσίας, εποχικοί πυροσβέστες που θα εργάζονται και τον χειμώνα ώστε να συμβάλλουν στην πρόληψη». «Κατά το γνωστό ρητό "οι φωτιές σβήνονται τον χειμώνα και όχι το καλοκαίρι"» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Μεταξύ άλλων, υπήρξε πρόβλημα συντονισμού στη διαχείριση της πυρκαγιάς στη βορειοανατολική Αττική. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη της όλα αυτά τα ζητήματα και να αφήσει ο πρωθυπουργός τις επικοινωνιακού χαρακτήρα φωτογραφίες με τους πυροσβέστες και τα Canadair».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.