ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θανάσης Γλαβίνας: Αμφίπλευρη η διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ- Δεν είναι ευπρόσδεκτοι όσοι «πλήγωσαν» την παράταξη

Βαγγέλης Στολάκης22 Νοεμβρίου 2023

Ικανοποιημένοι είναι στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής από την ανοδική πορεία του κόμματος, όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη.

Επιλέγοντας το Μέγαρο Μουσικής και με θέα τον Θερμαϊκό Κόλπο ο κ. Γλαβίνας εγκαινίασε μια σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην πόλη, στα πρότυπα του briefing της Αθήνας αναφέροντας μάλιστα ότι η επικοινωνία αυτή θα είναι τακτική και πως θα γίνουν τουλάχιστον τρεις συναντήσεις μέχρι τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024.

«Η δουλειά μας πιάνει τόπο. Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ από το 2015 μέχρι σήμερα είναι διαρκής και σταθερή» σχολίασε. «Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε σε σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις» συμπλήρωσε μιλώντας και για τις πρόσφατες εκλογές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ανέφερε ότι στόχος είναι η συνεχής άνοδος των ποσοστών του κόμματος, κάτι που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, ενώ άφησε να εννοηθεί πως «πράσινος» σκοπός είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τις παρακολουθούν με «σεβασμό προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Κατηγόρησε ως «φορομπήχτες» τα κυβερνητικά στελέχη επιστρέφοντας χαρακτηρισμούς που παράγοντες της ΝΔ απέδιδαν στο ΠΑΣΟΚ προεκλογικά με αφορμή απομονωμένες δηλώσεις των Ελένης Χρονοπούλου, Παναγιώτη Δουδωνή και Στέφανου Παραστατίδη. Εκτίμησε δε, ότι η διάσπαση στην αξιωματική αντιπολίτευση «δεν είναι ό,τι καλύτερο και βοηθά την κυβέρνηση». «Λοιδορήθηκε η πρότασή μας για μείωση του ΦΠΑ» τόνισε λίγο αργότερα και προανήγγειλε πρωτοβουλίες από το ΠΑΣΟΚ για τις υψηλές τιμές σε στέγαση. «Πρόκειται για ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα» ανέφερε.


«Το ΠΑΣΟΚ έχει την μπαγκέτα και δίνει τον τόνο της κύριας αντιπολίτευσης απέναντι στη ΝΔ» τόνισε ο κ. Γλαβίνας συμπληρώνοντας ότι ο κ. Κασσελάκης είχε τρόπο ώστε να βρίσκεται σήμερα εντός Βουλής.

Υπεραμύνθηκε της διεύρυνσης που γίνεται στο ΠΑΣΟΚ και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ σημειώνοντας ότι πρέπει «να είμαστε γενναιόδωροι και όχι εκδικητικοί. Όσοι έπληξαν την παράταξη και την πλήγωσαν δεν είναι ευπρόσδεκτοι» σημείωσε και τόνισε πως δεν μπορούν να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ στελέχη του κόμματος που έφυγαν για τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα θέλουν να κάνουν... comeback γιατί «πως θα μιλάμε για νέο μοντέλο πολιτικής, ηθική στην πολιτική. Τι μηνύματα θα στείλουμε στην κοινωνία αν πράξουμε αλλιώς».

«Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης γίνεται από τα σπλάχνα της παράταξης» σημείωσε.


Είπε επίσης ότι όταν ανοίγει δημόσια μια τέτοια συζήτηση για επιστροφή παλαιών στελεχών το τηλεφωνικό κέντρο της Χαριλάου Τρικούπη δέχεται «βροχή τηλεφωνημάτων» και σημείωσε ότι καθημερινά το κόμμα αποκτά νέα μέλη.

Για τις ευρωεκλογές είπε ότι το ψηφοδέλτιο του κόμματος θα είναι «ανανεωμένο» και πως το αποτέλεσμα της κάλπης έχει σημασία πολιτική που δεν μεταφράζεται όμως κοινοβουλευτικά.

Έριξε τα βέλη του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης σημειώνοντας πως οι μεταρρυθμίσεις που ευαγγελίζεται είναι μανδύας «ψευτομεταρρυθμιστικός» και πρόσθεσε ότι οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα έγιναν από το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Γλαβίνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δουλειά που κάνουν οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος εντός και εκτός Βουλής.


Ειδικότερα, μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη- εξάλλου εξελέγη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Μαΐου, εστίασε στο FlyOver τονίζοντας ότι το έργο «μας ήρθε λίγο ξαφνικά» και πως «η κατασκευή του εξωτερικού δακτυλίου έπρεπε να είναι έργο προτεραιότητας όπως σχεδίασε το ΠΑΣΟΚ το 2012». «Τα προβλήματα της πόλης είναι πολλά. Η πόλη έχει μείνει πίσω παρά τις αναπτυξιακές της προοπτικές» σχολίασε ο κ. Γλαβίνας.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.