ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τhe Ellinikon: Στις "Σαμαράς & Συνεργάτες" και "Hill International" έργα στο Little Athens

MakThes Team12 Μαρτίου 2024

«Σαμαράς & Συνεργάτες Α.Ε. – Σύμβουλοι Μηχανικοί»  μαζί με τη Hill International ανέλαβε  τη Διαχείριση Έργων – Project Management Consultancy (PMC) τριών εμβληματικών οικιστικών έργων, μέρος της νέας γειτονιάς Little Athens, στο Τhe Ellinikon. 

Πιο συγκεκριμένα, η Little Athens, που θα δημιουργηθεί στο έργο του The Ellinikon αποτελεί τη μεγαλύτερη οικιστική ανάπτυξη στην Ελλάδα, με περισσότερα από 1.000 πολυτελή διαμερίσματα, που αναπτύσσονται σε  σύγχρονα συγκροτήματα κατοικιών υψηλής αισθητικής, σχεδιασμένα από Έλληνες και διεθνείς αρχιτέκτονες. Η LAMDA DEVELOPMENTS.A. οραματίζεται μια ζωντανή γειτονιά κατοικιών, που συνδέεται με την υπόλοιπη ανάπτυξη του Ελληνικού και διαθέτει ευρεία γκάμα καταστημάτων, εστίασης και εγκαταστάσεων ευεξίας. Μέρος της γειτονιάς αυτής θα αποτελέσουν τα projects Mainstream Posidonos και Mainstream Alimos, όπως αναλύονται παρακάτω.

Το Little Athens περιλαμβάνει το Mainstream Posidonos, που βρίσκεται ανατολικά της περιοχής του παραθαλάσσιου μετώπου, δίπλα στην οδό Ποσειδώνος, ενώ αντίστοιχα το Mainstream Alimos εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα της περιοχής και εκτείνεται έως τα όρια του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Το Mainstream Posidonos, ειδικότερα θα φιλοξενήσει συγκροτήματα κατοικιών και εμβληματικών κτιρίων, όπως:

1) το Park Rise, έναν πύργο 50 μέτρων και περιλαμβάνει 88 κατοικίες με θέα προς τη θάλασσα και το νέο Μητροπολιτικό Πάρκου Ελληνικού, αλλά και

2) το Pavilion Terraces, που ξεχωρίζει για τον απαράμιλλο σχεδιασμό των επτά κτιρίων που το απαρτίζουν.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή της «Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί» στο project του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού, χρονολογείται από το Μάρτιο του 2021, οπότε παρέχει συστηματικά υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου σε ζητήματα αδειοδότησης, μελέτης και αποδελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου και των ειδικών διατάξεων του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον Μητροπολιτικό Πόλο, καθώς και γενικότερη συμβουλευτική υποστήριξη των εμπλεκόμενων μερών σε θέματα πολεοδομικά, αρχιτεκτονικά, συγκοινωνιακά, περιβαλλοντικά, πυρασφάλειας κ.λπ.).

Τέλος,  έχει αναλάβει και έργα υποδομής, που υλοποιούνται στο Ελληνικό, όπως την επίβλεψη της ανάπτυξης των δικτύων φυσικού αέριου εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.