Την αρμοδιότητα να αδειοδοτούν και να ελέγχουν χώρους στους οποίους βρίσκονται εγκατεστημένα υπαίθρια Λούνα Πάρκ την έχουν αποκλειστικά οι Δήμοι, τόνισε από την Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στο τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 19χρονου σε Λούνα Πάρκ της Χαλκιδικής.
«Θέλω να σας πω ξεκάθαρα για άλλη μία φορά ότι ως γονέας, ως πολίτης και ως πολιτικός ότι ο μόνος αρμόδιος φορέας που έχει το δικαίωμα να δίνει άδειες στα Λούνα Πάρκ είναι οι Δήμοι οι οποίοι έχουν την ευθύνη ώστε να διενεργούν και τους σχετικούς ελέγχους» ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο Υπουργός αμέσως μετά την σύσκεψη εργασίας με τον Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας Θράκης Κώστα Γκιουλέκα, που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ, αναφέρθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών προκειμένου να προχωρήσουν επενδυτικά σχέδια και προτάσεις προηγούμενων ετών.
«Ολοκληρώσαμε με τον κύριο Γκιουλέκα την σύσκεψη στην οποία εξετάσαμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υφυπουργείου, σχετικά με την εξέλιξη προτάσεων ενταγμένων στον αναπτυξιακό νόμο επισημαίνοντας στα στελέχη της σχετικής υπηρεσίας την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών και ιδιαίτερα οι προτάσεις και τα επενδυτικά σχέδια προηγούμενων Αναπτυξιακών νόμων έτσι ώστε να ολοκληρωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται».
Σύμφωνα με τον Υπουργό τα θέματα που σχετίζονται με τον αναπτυξιακό νομο και τις προοπτικές το υπουργείο θα επανέλθουν προς συζήτηση μετά την ολοκλήρωση της ΔΕΘ.
Αναφερόμενος στο Thess INTEC ο υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο του Υπουργείου Ανάπτυξης στην χώρα υπογραμμίζοντας ότι μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν απορροφηθεί τα πρώτα 10 από τα συνολικά 33 εκατ. του ταμείου Ανάκαμψης. Γι αυτό τον λόγο ο ίδιος επανέλαβε την ανάγκη για την επιτάχυνση των εργασιών.
Αναφορικά με την Βιομηχανική Περιοχή της πόλης ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν αυτή την στιγμή φτάνουν τους είκοσι χιλιάδες.
«Η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα της ελληνικής Βιομηχανίας και το Βιομηχανικό πάρκο είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Βιομηχανικό πάρκο της Θεσσαλονίκης καλύπτουν και εκπροσωπούν το 3% του συνολικού ΑΕΠ».
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης Κώστας Γκιουλέκας τόνισε ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσα από τους αναπτυξιακούς νομούς που υπάρχουν προορίζονται για να μπορέσουν να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
"Το επόμενο διάστημα έχουμε προγραμματίσει εκδηλώσεις σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια ωστε να βρεθούμε κοντά στον πολίτη για να δείξουμε και να παρουσιάσουμε αυτά τα εργαλεία για να τονώσουμε την επιχειρηματικότητα στην περιοχη μας. Θέλουμε μα ανεβάσουμε πιο ψηλά την Μακεδονία και την Θράκη γιατί έτσι θα βγει κερδισμένη ολόκληρη η Ελλάδα" ανέφερε ο Κώστας Γκιουλέκας.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας Βίκυ Λοΐζου και ο Συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη Γιάννης Παπαγεωργίου.
Νωρίς το πρωί ο Υπουργός Ανάπτυξης πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο δημιουργίας του Τεχνολογικού Πάρκου Thess INTEC στην Περαία ενώ στη συνέχεια μετέβη στην Βιομηχανική Περιοχή στη Σίνδο.