ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλία: Αυξήθηκαν στους 15 οι νεκροί από την κακοκαιρία «Daniel» - Δύο οι αγνοούμενοι

MakThes Team10 Σεπτεμβρίου 2023

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel» καθώς μετά τον κτηνοτρόφο που εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, Κυριακή, νεκρός, και τα άλλα δύο που βρέθηκαν πτώματα στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, τα οποία ήταν καταγεγραμμένα στον κατάλογο των αγνοουμένων, εντοπίστηκε και η σορός ενός 42χρονου στον Παγασητικό. 

Συνολικά πλέον οι νεκροί είναι 15 και δύο οι αγνοούμενοι. Νωρίτερα, στη Μεταμόρφωση οι δυνάμεις των διασωστών έψαχναν για μία μητέρα με τον γιο της. Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα τόσο στην Καρδίτσα όσο και στη Λάρισα, καθώς η στάθμη του Πηνειού ποταμού έχει υπερβεί τα όρια συναγερμού απειλώντας τις παραποτάμιες περιοχές αλλά και κεντρικές περιοχές της Λάρισας. 

Για αυτό από χθες έχουν σταλεί μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις διαφόρων οικισμών. 

Χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων εξακολουθούν να βρίσκονται βυθισμένα στα νερά παρόλο που η στάθμη τους έχει υποχωρήσει. Βουτηγμένες στα λασπόνερα παραμένουν συνοικίες της Λάρισας

Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού συνεχίζονται και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 4.250 διασώσεις, σε όλη την Ελλάδα, από την Τετάρτη όταν ξεκίνησε το κύμα «Daniel».

Στα λασπόνερα έχουν βουλιάξει συνοικίες της Λάρισας, που είναι αποκλεισμένη οδικώς και σιδηροδρομικώς. Σημειώνεται ότι κλειστή παραμένει η εθνική οδός από τη Λαμία μέχρι την Πιερία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, και από την Πιερία μέχρι τη Λάρισα στο ρεύμα προς Αθήνα. Απόλυτη είναι η καταστροφή σπιτιών, υποδομών, επιχειρήσεων και καλλιεργειών στον θεσσαλικό κάμπο ενώ στον Βόλο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κατεστραμμένο δίκτυο υδροδότησης.

 Στο Πήλιο μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει καταστραφεί και πολλά χωριά παραμένουν αποκομμένα.

Παλαμάς: Φεύγουν τα νερά, αποκαλύπτεται η καταστροφή

Στον Παλαμά οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και προσπαθούν να διαχειριστούν τις ζημιές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία. Το νερό έχει υποχωρήσει αν και υπάρχουν ακόμα πλημμυρισμένα σημεία. Πλέον δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στην περιοχή αλλά υπάρχουν σπίτια όπου απαιτείται άντληση υδάτων. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους.



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.