Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν το πρωί μέλη οικολογικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν κοπές δέντρων, σύμφωνα με απόφαση που είχε λάβει προηγουμένως η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.
Ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα, διαδηλωτές βρέθηκαν στο σημείο και πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία επιχείρησαν να εμποδίσουν το έργο των συνεργείων του δήμου Θεσσαλονίκης. Κλήθηκε η αστυνομία, που προχώρησε σε 14 προσαγωγές διαδηλωτών. Μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις τους πήραν στην κυριολεξία σηκωτούς και τους μετέφεραν στα περιπολικά.
Ανάμεσά τους, είναι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των 14 διαδηλωτών που κατηγορούνται ότι επιχείρησαν το πρωί, στη διάρκεια διαμαρτυρίας, να εμποδίσουν συνεργείο του δήμου Θεσσαλονίκης να προβεί σε κοπή δέντρων, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο κέντρο της πόλης.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Οικολογία - Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος (κατά τη δικογραφία αντιμετωπίζει επιπλέον τις πράξεις της αντίστασης και της εξύβρισης).
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης με την αυτόφωρη διαδικασία.
Στο μεταξύ, τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η αστυνομική επιχείρηση, με τις προσαγωγές μελών οργανώσεων -μεταξύ των οποίων και του επικεφαλής του συνδυασμού «Οικολογία - Αλληλεγγύη» Μιχάλη Τρεμόπουλου- που διαμαρτύρονταν για τις παρεμβάσεις κοπής επικίνδυνων δέντρων είχε εκφράσει νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σε επικοινωνία που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.
Τα δέντρα αυτά (41 λεύκες) χαρακτηρίζονται επικίνδυνα από τον δήμο και γι’ αυτό αποφασίστηκε η κοπή τους και η αντικατάστασή τους με διπλάσιο αριθμό δέντρων, «υγιών και καταλληλότερων για την περιοχή και το κλίμα της πόλης».
Κατά της απόφασης κοπής, ομάδες οικολόγων είχαν προσφύγει στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ζητώντας να «παγώσουν» οι εργασίες, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε.