ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Αγκαλιές και συγκίνηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με επιβάτες που φτάνουν από το Ισραήλ (βίντεο, φωτ.)

Θεολόγος Ηλιού11 Οκτωβρίου 2023

Δάκρυα συγκίνησης και ανακούφισης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» μεταξύ επιβατών από το Ισραήλ και συγγενών τους που τους περίμεναν με μεγάλη αγωνία. Οι πτήσεις από το Τελ Αβίβ προς τη Θεσσαλονίκη αναπρογραμματίζονται συνεχώς ή ακυρώνονται λόγω των συνθηκών που προκάλεσε ο πόλεμος τις τελευταίες ημέρες.

Πολλοί Ισραηλινοί επιβιβάζονται σε αεροπλάνα για ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να βρουν καταφύγιο σε σπίτια συγγενών και φίλων. Καθημερινά προσγειώνονται πτήσεις και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από το Τελ Αβίβ με μεγάλες οικογένειες, γονείς και παιδιά που επιστρέφουν για να βρουν δικούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα.


Σήμερα στις 9:30 προσγειώθηκε μια πτήση με 160 επιβάτες από το Ισραήλ, οι περισσότεροι ήταν Ισραηλινοί που ήρθαν για λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη ή επιβάτες που χρησιμοποίησαν την πόλη ως ενδιάμεσο σταθμό για ταξίδι σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη όταν επιβάτες έπεφταν στις αγκαλιές συγγενών τους που τους περίμεναν στο τέρμιναλ του αεροδρομίου.

Η λέξη που χρησιμοποιούσαν οι περισσότεροι επιβάτες για να περιγράψουν την κατάσταση ήταν «terrible» (τρομερό). Ένιωθαν ανακούφιση που κατάφεραν να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη και είχαν όλοι την ελπίδα ότι όταν επιστρέψουν στη χώρα τους ο πόλεμος θα έχει τελειώσει



Σήμερα αναμενόταν ακόμα μια πτήση να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενώ η πτήση που ήταν προγραμματισμένη να προσγειωθεί στις 13:30 στη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκε.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.