Θεσσαλονίκη: Αλλάζει όψη η δυτική είσοδος της πόλης- Σκουπιδότοπος μεταμορφώθηκε σε άλσος με 100 δέντρα (βίντεο, φωτ.)

Αλκίνοος Βλαχόπουλος04 Ιουνίου 2024

Έναν νέο πνεύμονα πρασίνου αποκτά η δυτική Θεσσαλονίκη καθώς το μέχρι πρότινος ακαθάριστο δημοτικό οικόπεδο που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Σταθμού και Ι. Κωλέττη έχει μεταμορφωθεί πλέον σε ενα μικρό άλσος.

Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού από συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης ενώ απομακρύνθηκαν τα μπάζα και τα ογκώδη αντικείμενα που βρίσκονταν στο σημείο. Αμέσως μετά ακολούθησε η κοπή των ξερών χόρτων καθώς και η τοποθέτηση αυτόματου συστήματος ποτίσματος.

Σήμερα έχουν φυτευτεί ήδη πέντε διαφορετικά ενδημικά είδη δέντρων που προήλθαν απο χορηγία ιδιώτη. Συνολικά στο νέο αυτο παρκο εχουν τοποθετηθεί 100 δενδρύλλια. Πρόκειται για πλατάνια, βελανιδιές, δαφνες, κελτίδες και πικροδάφνες ηλικίας πέντε ετών ενώ το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν και άλλα καλλωπιστικά φυτά όπως θάμνοι και λουλούδια.


Μάλιστα σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης πραγματοποίησε αυτοψία στο νέο άλσος της δυτικής εισόδου της πόλης, συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα πρασίνου Βασίλη Διαμαντάκη καθώς μαι υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Το περιβάλλον στην πόλη χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και διατήρηση τόνισε ο δήμαρχος υπογράμμιζοντας ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η δυτική είσοδος της πόλης να πάψει να είναι η παραμελημένη γειτονιά της Θεσσαλονίκης και να αρχίσει να παίρνει χρώμα. "Από τον Σεπτέμβρη που θα μπορούμε να ξαναφυτεύσουμε θα φροντίσουμε ώστε να διαμορφώσουμε και την απέναντι πλευρά της εισόδου. Έχω δώσει σχετικές εντολές ώστε να ξεκινήσουν οι προδρομες ενέργειες δηλαδή να καθαριστεί ο χώρος, να φύγουν τα ξερά χόρτα και τα μπάζα προκειμένου να γίνουν πυκνές δενδροφυτεύσεις» τόνισε ο Δήμαρχος.

«Κι αν δεν μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη ας κοιτάξουμε να σώσουμε την γειτονιά μας», συμπλήρωσε.


«Ειμαστε στη δυτική είσοδο της πόλης. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα με μια διαμόρφωση στη μία πλευρά του δρόμου φυτεύοντας πάνω από 100 δέντρα βγάζοντας αρκετούς τόνους από μπάζα και σκουπίδια. Την επόμενη φυτευτικη περίοδο του Σεπτέμβρη θα φυτευθούν και άλλα φυτά και λουλούδια το συγκεκριμένο πάρκο. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για το περιβάλλον. Το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής δεν περιορίζεται στο ότι καθαρίσαμε την δεύτερη κοινότητα από το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών. Κάνουμε παρεμβάσεις με τις πρώτες δυνατές οικονομικές ευκαιρίες που έχουμε ώστε χώροι σαν και αυτόν στην κεντρική γωνία της εισόδου της πόλης να πρασινίσουν».

Ο Στέλιος Αγγελούδης προανήγγειλε οτι εντός της αυριανής ημέρας θα ανακοινωθούν πολλά μέτρα που αφορούν στο κομμάτι της πρόληψης αλλά και της ενημέρωσης σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.

Ένα από αυτά θα είναι η λειτουργία ενος σταθμού μέτρησης των αέριων ρύπων με real time ενημέρωση. Με ένα link θα δίνεται η πληροφορία σχετικά με τους αέριους ρύπους όταν αυτοί υπερβαίνουν το σημείο της επικινδυνότητας για τις ευάλωτες και ηλικιακά μεγαλύτερες κοινωνικής ομάδες.

«Στο πλαίσιο και της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος θα κοινοποιηθούν πολλά τέτοια μέτρα ευαισθητοποίησης. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για τον μεγάλο ασθενή που είναι το περιβάλλον αλλά ζητούμε και την υποστήριξη των πολιτών. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε θεαματικά αποτελέσματα».

Σχετικα με το ζήτημα της ασφάλειας αλλα και της όχλησης των κατοικων της δυτικής Θεσσαλονίκης, ο Στέλιος Αγγελούδης ανέφερε ότι «επεμβαίνουμε καθημερινά στο θέμα της αστυνόμευσης ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες ώστε να εμπεδωθεί το κλίμα ασφαλείας στους κατοίκους που βρίσκονται γύρω από την Γιαννιτσών. Επεμβαίνουμε σε καταστήματα που λειτουργούν παρανόμως και αυτά θα κλείσουν».




This page might use cookies if your analytics vendor requires them.