ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Δώρα αλληλεγγύης για τις γιορτές στους ανέργους της πόλης από το ΕΚΘ (βίντεο, φωτ.)

Γιάννης Γκουμάκης20 Δεκεμβρίου 2023

Την αλληλεγγύη του απέναντι στους άνεργους πολίτες της Θεσσαλονίκης έδειξε για ακόμη μια χρονιά το Εργατοϋπαλληλικο Κέντρο Θεσσαλονίκης μοιράζοντας εκατοντάδες σακούλες με τρόφιμα για τις ημέρες των εορτών που έρχονται.

Οι άνεργοι και ευάλωτοι πολίτες που βρέθηκαν στον χώρο του ΕΚΘ μετά τις 18.00, έλαβαν σακούλες με διάφορα προϊόντα όπως ξηρά τροφή, φάρμακα, είδη υγιεινής και κατεψυγμένα προϊόντα.


Οι σακούλες με το λογότυπο του ΕΚΘ βρίσκονταν ήδη στο εσωτερικό του χώρου για άμεση παραλαβή, πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ενώ μπροστά στην πόρτα του κέντρου, φορτηγό ξεφόρτωνε κατεψυγμένα προϊόντα, τα οποία δόθηκαν και φέτος στους ανθρώπους που τα έχουν περισσότερο ανάγκη.

Η σημερινή εκδήλωση είναι μια προσπάθεια 25 ετών η οποία συνεχίζεται να πραγματοποιείται στη μνήμη του αείμνηστου Προέδρου του Ε.Κ.Θ. Νίκου Γιαννόπουλου.

Χάρης Κυπριανίδης: «Εύχομαι του χρόνου να είναι άδεια η αίθουσα»

«Οφείλουμε να δείχνουμε ως σωματεία έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους πρώην συναδέλφους μας που έμειναν άνεργοι και αντιμετωπίζουν δυσκολίες αυτές τις μέρες. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον πρώην πρόεδρο του ΕΚΘ Νίκο Γιαννόπουλο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης.

"Τα άτομα που θα ωφεληθούν από τα είδη που συγκεντρώθηκαν είναι 200. Συγκεντρώνονται φάρμακα και χρήματα που γίνεται επιταγές από επιχειρήσεις και άλλους φορείς.

Πρόκειται για μια συμβολική βοήθεια και ανακούφιση προς τους άνεργους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, κυρίως για εκείνους που έχουν παιδιά ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, στέγασης και επιβίωσης», τόνισε ο κ. Κυπριανίδης.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ παράλληλα μιλώντας στην εκδήλωση, ευχήθηκε του χρόνου να είναι άδεια η αίθουσα ώστε να μην υπάρχει ανάγκη για διάθεση προϊόντων.

«Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε κάτι διαφορετικό και να χαμογελάμε», ευχήθηκε ο πρόεδρος του εργατικού.


Δημήτρης Μπρούσας: «Είμαστε όλοι εν δυνάμει, άνεργοι»

Από μεριάς του, ο Δημήτρης Μπρούσας, Γενικός Γραμματέας του ΕΚΘ, έκανε λόγο για μια εκδήλωση που έχει σκοπό να βοηθήσει εκείνους τους ανθρώπους που δεν μπορούν να έχουν τα προς το ζην, τις ημέρες των εορτών.

«Σίγουρα η εκδήλωση δε θα λύσει το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θέλει να είναι κοντά σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Μπρούσας είπε επίσης πως πρόκειται για εκδήλωση που συνεχίζεται εδώ και 25 χρόνια, αλλά σε αντίθεση με άλλες εκδηλώσεις του ΕΚΘ, ευχήθηκε να μην κρατήσει για πολλά ακόμη.

«Να μην υπάρχει άνεργος του χρόνου. Τα προϊόντα θα απαλύνουν τον πόνο σας για 1-2 μέρες, όμως η προσπάθεια μας για να αντιμετωπίσουμε όσα αντιμετωπίζονται δε σταματά ποτέ. Εύχομαι το 2023 να είναι η τελευταία χρόνια με πολέμους, το 2024 να φέρει υγεία και ειρήνη», ευχήθηκε ο κ. Μπρούσας.


Νωρίτερα ο Γιώργος Καραγεωργιάδης, ο οποίος είναι άνεργος για περισσότερα από πέντε έτη, δήλωσε πως η σημερινή κίνηση είναι προς τιμήν του Εργατικού Κέντρου και στην μνήμη του Νίκου Γιαννόπουλου που παρέμεινε αυτή η εκδήλωση ως θεσμός.

«Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή κίνηση βοήθειας για εμάς τους ανθρώπους που δεν έχουμε εργασία και τη δυνατότητα για αγορά εορταστικών προϊόντων για την οικογένεια μας», ανέφερε και πρόσθεσε: «το πρόβλημα είναι σοβαρό και το ΕΚΘ έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Απέναντι μας βρίσκεται μια ανεργία που μαστίζει ειδικά τη Θεσσαλονίκη. Είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα. Χρειάζεται υπομονή, ενότητα και συνεχή αγώνα. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει άνεργοι. Η ελπίδα δε χάνεται ποτέ. Παλεύουμε μέχρι το τέλος», είπε.

Σε δηλώσεις του προς τη makthes.gr, o πρόεδρος σωματείου εταιρείας τροφίμων, Μπάμπης Λιόλιος, ο οποίος μαζί με άλλους εθελοντές καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ξεφόρτωναν κατεψυγμένα προϊόντα στο πεζοδρόμιο μπροστά από το Κέντρο, είπε μεταξύ άλλων πως για 20η χρόνια ο Μπάρμπα Στάθης στέκεται αρωγός στην εκδήλωση του ΕΚΘ. Φέτος τα 1.000 προϊόντα (ρύζι, φασολάκια, αρακάς κ.α.) προορίζονται για 200 ανέργους.

«Προσπαθούμε από πλευράς μας κι εμείς, να απαλύνουμε για λίγο, με αυτή την κίνηση τον πόνο τους», εξήγησε ο κ. Λιόλιος.


Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι σακούλες με τα προϊόντα δίνονταν από τη γραμματεία του Εργατικού στους πολίτες με αλφαβητική σειρά. Μετά το πέρασμα τους από τη γραμματεία, οι δικαιούχοι λάμβαναν μια σακούλα με προϊόντα και βγαίνοντας στο πεζοδρόμιο όπου ξεφόρτωνε το φορτηγό του Μπάρμπα Στάθη, έδιναν ένα χαρτάκι για να πάρουν τη δεύτερη με τα κατεψυγμένα προϊόντα που δικαιούνταν.

Πρώτοι έλαβαν τα προϊόντα που δικαιούνται οι ΑμεΑ και στη συνέχεια οι υπόλοιποι. Τα μέλη του ΕΚΘ βοηθούσαν τους πολίτες και τους εύχονταν καλές γιορτές.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.