ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε η πρώτη δημόσια βρύση στη Νέα Παραλία παρουσία Αγγελούδη (βίντεο)

Γιάννης Γκουμάκης22 Μαρτίου 2024

Την παρουσίαση της νέας δημόσιας βρύσης, της πρώτης εκ των δέκα που θα ακολουθήσουν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ, Άγι Παπαδόπουλο και εκπροσώπους της Green Peace.

Στις 11.00 π.μ. ο Δήμαρχος, με χαρούμενη διάθεση προσήλθε στο stand της ΕΥΑΘ, επέλεξε ένα κόκκινο παγουρίνο ανάμεσα σε άλλους χρωματισμούς, (μπλε, μαύρο, πράσινο) και το γέμισε από τη νέα κρήνη που τοποθετήθηκε, εγκαινιάζοντας έτσι τη λειτουργία της.

Ο δήμαρχος έδωσε τα εύσημα του στους πολίτες και ιδιαίτερα στην ομάδα φίλων Νέας Παραλίας, δηλώνοντας ικανοποίηση για το νέο εγχείρημα, το οποίο όπως τόνισε θα ήταν αδύνατο να συμβεί χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών αλλά και τη συνεργασία Δήμου, ΕΥΑΘ και Green Peace.


Με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα "Ραντεβού στις βρύσες" που τρέχει η περιβαλλοντική ΜΚΟ, ο Δήμος εξασφαλίζει την τοποθέτηση 10 νέων κρηνών σε όλη την έκταση της Νέας Παραλίας από το Μέγαρο Μουσικής ως το Λευκό Πύργο.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Άγις Παπαδόπουλος, δήλωσε πως με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού, σήμερα ξεκίνησε η υπόθεση των βρυσών. "Θεωρούμε πως η πρόσβαση των πολιτών σε δωρεάν νερό είναι αυτονόητο δικαίωμα. Το σωματείο εργαζομένων της εταιρείας ύδρευσης αναλαμβάνει την προμήθεια τους και την τοποθέτηση", είπε.

Παράλληλα τόνισε πως σε όλο το μήκος της Νέας Παραλίας οι βρύσες θα βρίσκονται σε απόσταση 180 μέτρων η μία με την άλλη, γεγονός που τις καθιστά εύκολα προσβάσιμες σε επισκέπτες και πολίτες.


Ο Δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης από πλευράς του ευχαρίστησε την ΕΥΑΘ για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία στηρίζεται από τους εργαζόμενους της, που όπως δήλωσε ο δήμαρχος, ανέλαβαν όχι μόνο την τοποθέτηση αλλά και τη συντήρηση - λειτουργία του δικτύου. Ο δήμαρχος στη συνέχεια ευχαρίστησε τη Green Peace η οποία με το πρόγραμμα "Ραντεβού στις βρύσες", αναδεικνύει το ζήτημα και ευαισθητοποιεί τους πολίτες. Είπε επίσης πως έρχονται νέες βρύσες στην Άνω Πόλη.

"Θέλω να ευχαριστήσω ξανά την ΕΥΑΘ και να τους θυμίσω την επόμενη συνάντηση μας, η οποία θα είναι για τις άλλες δέκα βρύσες στην Άνω Πόλη, όπου εκεί η εταιρεία έχει αναλάβει το υδραυλικό μέρος και την υδροδότηση τους, καθιστώντας μαζί με την αδειοδότηση από πλευράς εφορίας αρχαιοτήτων, τις παλιές, όμορφες και παραδοσιακές βρύσες της περιοχής, ξανά λειτουργικές", πρόσθεσε ο κ. Αγγελούδης.


Στην Άνω Πόλη ο σχεδιασμός προβλέπει να παραδοθούν άλλες δέκα βρύσες στο κοινό, μετά τη σχετική αδειοδότηση. Παράλληλα, σε τρίτο στάδιο, ο δήμαρχος αποκάλυψε πως θα καταγράφουν οι ανάγκες για δημόσια παροχή νερού και τοποθέτηση νέων κρηνών και στα υπόλοιπα Δ.Δ. του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους πολίτες για την ενεργό συμμετοχή τους στο εγχείρημα και ιδιαίτερα τους Φίλους της Νέας Παραλίας. Όπως είπε, το εγχείρημα έχει τη σφραγίδα των "Φίλων νέας παραλίας" και κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να προστατεύσουν τις νέες κρήνες και να τις φροντίζουν.

Παράλληλα, στα πλαίσια συνεργασίας Δήμου - ΕΥΑΘ, ο κ. Αγγελούδης μίλησε για το σκεπτικό δωρεάς της εταιρείας 500 νέων δέντρων που θα φυτευτούν στην πόλη.

Αναφορικά με το σχεδιασμό της βρύσης όπως δήλωσε σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας Δήμου, εργαζομένων της εταιρείας και του συλλόγου Φίλων Νέας Παραλίας και του αντιδημάρχου Πρόδρομου Νικηφορίδη.

Η βρύση είναι μεταλλική σε πράσινο χρώμα και επιτρέπει την εύκολη πόση ύδατος από τους περαστικούς. Παράλληλα, στη βάση της υπάρχει λεκάνη συγκράτησης του νερού η οποία επιτρέπει την πόση νερού από κατοικίδια. "Θέλαμε να είναι μια κατασκευή ανθεκτική και εύκολη στη χρήση, με μπουτον ώστε να μη σπαταλάται νερό άσκοπα", τόνισε.


Στη συνέχεια ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος μίλησε από πλευράς του για τη συντήρηση των κρηνών αλλά και την ανάγκη που υπήρχε χρόνια για την τοποθέτησή τους, μια απαίτηση των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης όπως είπε. «Ήταν μια καμπάνια που ξεκίνησε πριν από 2.5 χρόνια με αφορμή την υποχρεωτικοτητα των δήμων για δημόσιες βρύσες. Η νέα δημοτική αρχή υιοθέτησε αμέσως αυτή την πρόταση. Εμείς αυτό που κάνουμε ως Σωματείο είναι το ελάχιστο απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης», υποστήριξε.

Η υπεύθυνη εθελοντικών δράσεων της Green Peace, Βίκυ Μαγκλάρα από πλευράς της ευχαρίστησε το δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ για τη συμμετοχή τους και τη συνεργασία τους και τόνισε πως δημιουργείται ένας ψηφιακός χάρτης που θα δείχνει τις τοποθεσίες κάθε βρύσης στην πόλη για εύκολη πρόσβαση από τους πολίτες.

Ο δήμαρχος τέλος, κάλεσε τους εκπροσώπους της Green Peace να υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας με το Δήμο για μελλοντικά δράσεις, με την πρώτη ευκαιρία.

Στο stand της ΕΥΑΘ, σήμερα μέχρι τις 14.00 οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το νέο εγχείρημα, για την κατάσταση και το μέλλον του μέσω της Green Peace, της περιβαλλοντικής οργάνωσης " Καλλιστώ" και άλλων οργανώσεων.

Παράλληλα θα μπορούν να προμηθευτούν τα όμορφα θερμός της ΕΥΑΘ, δωρεάν.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.