ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος αφέθηκε ο 16χρονος που καταγγέλθηκε για τον βιασμό 13χρονης

Μάριαν Μανού04 Οκτωβρίου 2024

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε, ύστερα από την απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ο 16χρονος που καταγγέλθηκε για τον βιασμό μιας 13χρονης, το βράδυ της Δευτέρας, σε χωριό του Λαγκαδά.

Ο εισαγγελέας σε βάρος του είχε ασκήσει κακουργηματική δίωξη για βιασμό ανηλίκου και γενετήσιες πράξεις με ανήλικους στις οποίες το θύμα συμπλήρωσε τα 12 έτη.

Σήμερα πέρασε το κατώφλι της 5ης τακτικής ανακρίτριας, και σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τις κατηγορίες. Φαίνεται να υποστήριξε πως εκείνη την ημέρα κάθονταν σε ένα παγκάκι μαζί με την καταγγέλλουσα και μετά από κάποια ώρα αποχώρησαν και την συνόδευσε σπίτι της. «Με την 13χρονη είμαστε φίλοι και δεν την βλέπω ερωτικά. Πλέον δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί της», φέρεται να είπε στην απολογία του.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το 13χρονο κορίτσι, δεν έδειξε ίχνη βιασμού.

Ο δικηγόρος του 16χρονου, γνωστοποίησε πως θα κινηθούν νομικά και απέναντι στη 13χρονη αλλά και τους γονείς της. «Ο μικρός έχει στιγματιστεί και τραυματιστεί, πέρασε δυο μέρες κρατούμενος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως ο 16χρονος συνελήφθη ύστερα από την καταγγελία της 13χρονης ότι προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της, χωρίς την θέλησή της. Μάλιστα, εκείνη το εκμυστηρεύτηκε σε μια καθηγήτριά της στο σχολείο της και σε μια φίλη της και έτσι, ενημερώθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.