ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Ένας μαγικός Αύγουστος μπήκε στο Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής (βίντεο, φωτ.)

Ελένη Θεοδωρίδου01 Αυγούστου 2024

Σε μυσταγωγική ατμόσφαιρα υποδέχθηκε τον Αύγουστο το Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής στο Αγγελοχώρι της Θεσσαλονίκης.

Στο πρώτο ηλιοβασίλεμα του Αυγούστου στο γραφικό σπιτάκι βρέθηκαν οι Tales from the Box, δηλαδή ο Θάνος Σταυρίδης και η Στέλλα Τέμπερλη σε μια ανοιχτή πρόβα με ακορντεόν και βιολοντσέλο στην κατάμεστη αυλή δίπλα στο κύμα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 και το ντουέτο ταξίδεψε το κοινό με τραγούδια που έρχονταν μεταξύ άλλων από την Ισπανία, την Αγγλία, τη Βραζιλία και τη Γαλλία από τις δεκαετίες του 50, του 60, του 70 αλλά και νεότερα με εκτελέσεις τραγουδιών του Διονύση Σαββόπουλου, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, του Μάνου Χατζιδάκι κ.α. ενώ φυσικά το πρόγραμμα περιελάμβανε και δικά τους τραγούδια.

Το Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής

Το Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής είναι ένα ιδιαίτερο εγχείρημα που λειτουργεί ως έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου και προαγει έναν διαφορετικό οικονομικό και πολιτισμικό τρόπο ζωής. Βασίζεται αποκλειστικά στη δουλειά εθελοντών, την αγάπη για τον πολιτισμό και το περιβάλλον και χωρίς κανένα οικονομικό χαρακτήρα, με πρωτεργάτη τον Ευάγγελο Μίχο, ιθύνοντα νου και αληθινό "Φύλακα" του σπιτιού ο οποίος εδώ και 6 χρόνια του έχει δώσει νέα ζωή.

Το πάντα φιλόξενο σπιτάκι κάνει διαφόρων ειδών εκδηλώσεις, τον χειμώνα στο εσωτερικό του και το καλοκαίρι στην αυλή του, πάντα με δωρεάν είσοδο και δεν αποσκοπεί σε κανένα οικονομικό όφελος.

Από εργαστήρια, μέχρι ομιλίες - συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές ταινιών, λάιβ και άλλα, πάντα σε ένα πλαισιο συλλογικότητας και αλληλεγγύης.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φέρετε το καρεκλάκι σας, τη μπύρα σας και την καλή σας διάθεση.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αυγούστου είναι το εξής:


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.