ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Ένας στην φυλακή και δύο ελεύθεροι για κλοπή διαμαντιών από τουρίστα

Μάριαν Μανού04 Οκτωβρίου 2024

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο ένας από τους τρεις κατηγορούμενους για την κλοπή των διαμαντιών από έναν 54χρονο Ισραηλινό, όσο εκείνος βρισκόταν σε δοκιμαστήριο σε εμπορικό κατάστημα της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, πέρασαν το κατώφλι του 4ου τακτικού ανακριτή και μετά τις απολογίες τους κρίθηκε προφυλακιστέος ο 44χρονος Αρμένιος, ενώ οι δύο συγκατηγορούμενοι του, ένας 45χρονος Ουκρανός κι ένας 43χρονος Γεωργιανός αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Εις βάρος τους, ο εισαγγελέας είχε ασκήσει κακουργηματική δίωξη για διακεκριμένη κλοπή, από πρόσωπα που διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα για απόπειρα εκβίασης, κατά συναυτουργία και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του, ο πρώτος κατηγορούμενος αποδέχθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως δρούσε κατ’ εντολή του δεύτερου κατηγορούμενου.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, το απόγευμα της Δευτέρας, 30 Σεπτεμβρίου, οι τρεις κατηγορούμενοι, όσο το θύμα βρισκόταν μέσα σε δοκιμαστήριο ρούχων σε κατάστημα της Τσιμισκή, του έκλεψαν ένα τσαντάκι, το οποίο, σύμφωνα με την καταγγελία του, περιείχε -μεταξύ άλλων- τρία δακτυλίδια με λευκόχρυσο και διαμάντια και μια διαμαντένια αλυσίδα, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ. Μάλιστα, οι δράστες ήρθαν σε επικοινωνία μαζί του και ζητούσαν εκβιαστικά το ποσό των 500 ευρώ για να τού επιστρέψουν τα κοσμήματα, και έτσι συνελήφθησαν.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.