ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Επιστρέφει η παράσταση «Τρίτη Τετάρτη νυχτερινή» του Τζων Μιχάλη

MakThes Team09 Οκτωβρίου 2024

Το θέατρο ΜΑΙΩΤΡΟΝ παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά την παράσταση «Τρίτη Τετάρτη νυχτερινή» του Τζων Μιχάλη σε σκηνοθεσία Σταύρου Παρχαρίδη. Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του προγράμματος του θεάτρου ΜΑΙΩΤΡΟΝ το «ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ» ένα πετυχημένο πρόγραμμα που σε πρώτη φάση ξεκίνησε δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε τρεις πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς να παρουσιάσουν το έργο τους.

Το έργο σε μερικές γραμμές

Μια γυναίκα τηλεφωνεί στην αστυνομία για να παραδοθεί , έχοντας στο διπλανό δωμάτιο τα ακίνητα σώματα του συζύγου και της ερρωμένης του που τυγχάνει και η καλύτερη της φίλη.

Κι αμέσως μετά αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της αλήθειας , καθώς όλοι ψάχνουν στα τηλέφωνα το ζευγάρι των εραστών αλλά μόνο αυτή η γυναίκα είναι εκεί για να απαντήσει. Κι όσο περνάει η ώρα , τόσο κι ο καθένας εισπράττει το τίμημα του νήματος που του αναλογεί. Κι εκείνη , αιωρούμενη μεταξύ πραγματικού και φανταστικού , φανερώνει την δική της αλήθεια , μέσα στη δίνη επίγνωσης της λεηλασίας μιας ζωής.

Κι όταν κάποια στιγμή φθάνει η αστυνομία , η μεγαλύτερη απ’ όλες , η ξεκάθαρη εικόνα ξεπροβάλει , σαν μια τιμωρία αλλά ίσως και λύτρωση μαζί…

Δυο λόγια για την παράσταση από τον Σταύρο Παρχαρίδη

Σε μια εποχή που η υποκρισία , το προσωπικό συμφέρον και η κοινωνική ανευθυνότητα κάθε μορφής εξουσίας, τείνουν να γίνουν κανόνας, κόντρα στην λογική και την επιθυμία του μέσου πολίτη, ό Τζων Μιχάλης με το θεατρικό μονόλογό του ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ έρχεται και επισημαίνει το πιο πάνω πρόβλημα. Μέσα από μια ιστορία που θα μπορούσε κανείς με ευκολία να χαρακτηρίσει «προσωπικό δράμα» διεισδύει στην ανίερη λογική όλων όσων θεωρούν δεδομένη την δική τους ισχύ. Μέσα από την χρήση των μέσων επικοινωνίας «εισβάλει» σε αξίες που χάνονται, όπως η εμπιστοσύνη, η «τσίπα» το «καθαρό μέτωπο» όπως συνήθιζαν να λένε παλιά. Τέλος η ωμή βία εναντίων γυναικών και δυστυχώς πολλές φορές η απώλεια της ζωής τους. Απέναντι στην ψυχρή λογική του συμφέροντος ο άνθρωπος η ίδια η ζωή στο πρόσωπο μιας γυναίκας που αποφασίζει να πάρεi την ζωή και την τύχη της στα χέρια της. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που θα μπορούσε να βιώνεται καθημερινά απ’ τον καθένα μας. Ωστόσο το σαρκαστικό χιούμορ διάσπαρτο μέχρι το μεγάλο φινάλε, κυριαρχεί και προβληματίζει. Ένα φαινομενικά συνηθισμένο ταξίδι σε ένα ασυνήθιστο κόσμο κάθε ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ.

Συντελεστές παράστασης

Παίζει η: Βάσω Δήμογλου

Κείμενο: Τζων Μιχάλης

Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης

Σκηνικά κοστούμια: Μαρία Παπατζέλου

Μουσική: Νίκος Πανδής

Φωτισμοί: Θέατρο ΜΑΙΩΤΡΟΝ

Φωτογραφίες: Σταύρος Παρχαρίδης

Διαφημιστικό Βίντεο: Γιώργος και Σταύρος Παρχαρίδης.

Το τραγούδι της παράστασης «Ρόδα ολάνθιστα» μελοποίησε ο Νίκος Πανδής σε στίχους του Τζων Μιχάλη και ερμηνεύει η Αναστασία Κόσμογλου.

Η παραγωγή του τραγουδιού έγινε στο Riverside Studio Thessaloniki από τον Σωκράτη Παπαιωάννου.

Info

Παραγωγή: Θέατρο ΜΑΙΩΤΡΟΝ, Αθηνάς 21, Θεσσαλονίκη 546 34

Ημέρες και ώρες παραστάσεων 

Πρεμιέρα: Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 ώρα 21:00 μ.μ.

Παραστάσεις 

ΣΑΒ – 12/ 10ου 19/10ου 9/11ου ώρα 21:00μμ (το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου το θέατρο αργεί)

ΚΥΡ 13/10ου 20/10ου 10/11ου ώρα 19:30μμ

Τιμή εισιτηρίου 

Στο θέατρο: 15 ευρώ

Ομαδικές κρατήσεις : 12 ευρώ (τουλάχιστον 8 άτομα μόνο στο ταμείο του θεάτρου).

Λόγω περιορισμένων θέσεων να γίνονται εγκαίρως οι κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

(Εισιτήρια μόνο στο ταμείο του θεάτρου. Δυνατότητα Πάρκινγκ στο Σταθμό ΡΟΤΟΝΤΑ στην Δ. Γούναρη 62 -350 μέτρα από το θέατρο- από Δεύτερα μέχρι και Σάββατο (Κυριακή το πάρκινκ είναι κλειστό και η προσφορά ισχύει μόνο τις ώρες παράστασης τρις ώρες επί του συνόλου.) με την παρουσία του εισιτηρίου της παράστασης τιμή 5 ευρώ απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 2310006269 )

Πληροφορίες-κρατήσεις για την παράσταση μόνο τηλεφωνικά στο: Τηλ. 6932633127

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.