ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Έσπασε τα ισόβια η 59χρονη που σκότωσε με τηγάνι τον πρώην πεθερό της

Μάριαν Μανού03 Ιουνίου 2024

Έσπασε τα ισόβια δεσμά η 59χρονη συνταξιούχος δασκάλα που σκότωσε τον πρώην πεθερό της με τηγάνι. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, έκρινε ενοχή την κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία με δόλο, αναγνωρίζοντας της ωστόσο, τον μειωμένο καταλογισμό λόγω των διαφόρων ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Έτσι, της επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών. Πρωτόδικα, της είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη και δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Το έγκλημα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τελέστηκε τον Ιούνιο του 2019, στο οροφοδιαμέρισμα όπου διέμενε το θύμα επί της οδού Αρμενοπούλου, στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, η 59χρονη, σήμερα, ζούσε μαζί με τον 85χρονο πρώην πεθερό της, ο οποίος αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και συχνά υπήρχαν διαπληκτισμοί μεταξύ τους. Εκείνη την ημέρα του Ιουνίου, η 59χρονη άρπαξε ένα τηγάνι και κατάφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα στον πρώην πεθερό της στο κεφάλι. Είναι χαρακτηριστικό, ότι λόγω των σφοδρών χτυπημάτων αποκολλήθηκε το χερούλι του μαγειρικού σκεύους που χρησιμοποίησε ως «όπλο». Μετά το έγκλημά της, η γυναίκα προσπάθησε να σκηνοθετήσει τον θάνατό του, μεταφέροντας το πτώμα του στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας για να νομίσουν όλοι πως πέθανε από χτύπημα πτώσης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, μάρτυρες περιέγραψαν την 55χρονη ως «επιθετική» και «αντικοινωνική», επιβεβαιώνοντας τις καθημερινές προστριβές που είχε με τον ηλικιωμένο.

Η ίδια δικάστηκε ερήμην, αφού δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσώπησε δια πληρεξούσιου δικηγόρου.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.