ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Γιατροί και εκπαιδευτικοί στους δρόμους - Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

MakThes Team17 Οκτωβρίου 2024

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα, Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, 

- στις 11:00 έξω από το ΥΜΑΘ, μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την πανελλαδική – πανυγειονομική απεργία που έχει προκηρυχθεί για σήμερα

Οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για την κατάσταση στο ΕΣΥ ζητώντας αυξήσεις, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δωρεάν υγεία για όλους. 

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝέχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 9.30 στο υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα.

«Για να έχει μέλλον η Δημόσια Υγεία πρέπει να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι οι πολίτες έχουν πληρώσεις από την τσέπη τους 5,9 δις ευρώ και τα φάρμακα αυξήθηκαν έως 480 %.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στα Νοσοκομεία υπάρχουν 45.000 κενές οργανικές θέσεις.

- Στις 11:30, μέλη της ΕΛΜΕ θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης με αφορμή την εκδίκαση της προσφυγής 10 νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020 εναντίον της Δ/νσης Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., με την οποία ζητείται η άμεση έκδοση διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των διορισμένων το 2020 εκπαιδευτικών.

- Στις 14:30, εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σταυρούπολη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην Παιδεία.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.