ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Η ιστορία πίσω από τα τραγούδια του Ντίνου Χριστιανόπουλου (βίντεο)

MakThes Team20 Ιουνίου 2024

Tο πολιτιστικό ραδιόφωνο 9.58 της ΕΡΤ3, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 30 χρόνια του, με μια εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Ντίνου Χριστιανόπουλου τίμησε τον εμβληματικό ποιητή της Θεσσαλονίκης στον κατάμεστο Πολυχώρο Πολιτισμού «Ισλαχανέ».

Εκεί, προβλήθηκε για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 «…ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος» με την σκηνοθετική υπογραφή της Βούλας Κωστάκη ενώ ο Δημήτρης Νικολούδης ερμήνευσε μελοποιημένη ποίηση του Ντίνου Χριστιανόπουλου.

«Ήταν μια εξαιρετική βραδιά. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά αυτό το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ, που έκανε η συνάδελφος σκηνοθέτης της ΕΡΤ3, Βούλα Κωστάκη με ένα πολύ καλό επιτελείο ανθρώπων, που δούλεψαν καιρό για να παρουσιαστεί αυτό το αποτέλεσμα. Το ντοκιμαντέρ αφορούσε την επίδραση του ποιητή στους νέους ανθρώπους και είχε τον εξαιρετικό λόγο των δύο μεταφραστών», ανέφερε αρχικά σχετικά με την εκδήλωση ο προϊστάμενος του ραδιοφωνικού προγράμματος της ΕΡΤ3, Δημήτρης Νικολούδης, μιλώντας στην εκπομπή ΕΡΤNews «Update».

«Ακολούθησε μία μουσική παρουσίαση, που έχω κάνει εγώ με τον Ντίνο Χριστιανόπουλο. Μια περιπέτεια, που ξεκίνησε το 1985-86, κυκλοφόρησαν δύο δίσκοι από αυτή τη συνεργασία με τραγούδια του ποιητή», τόνισε ο Δ. Νικολούδης και στη συνέχεια περιέγραψε την ιστορία αυτών των τραγουδιών.

Η ιστορία πίσω από τα τραγούδια του Ντίνου Χριστιανόπουλου

«Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 ο Ντίνος Χριστιανόπουλος μετά από έναν ανεκπλήρωτο έρωτα, καθοδηγούμενος από τους στίχους του έγραψε κάποια τραγούδια, τα οποία ερμήνευσε ο ίδιος σε μία κασέτα, η οποία κυκλοφορούσε από τις εκδόσεις ‘Διαγώνιος’ χωρίς τη συνοδεία ορχήστρας και μουσικών, μόνο με τη φωνή του. Αυτή, λοιπόν, η κασέτα έφτασε στα χέρια μου και σε κάποιους άλλους ερμηνευτές-τραγουδιστές και εγώ με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη ζητήσαμε και ολοκληρώσαμε κάποια από αυτά τα τραγούδια με ορχήστρα και ενορχήστρωση και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1994 με τίτλο “Το αιώνιο παράπονο”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Νικολούδης.

«Με αφορμή τα τραγούδια συνέχισα να έχω μια σχέση μαθητή και δασκάλου με τον ποιητή, κέρδισα πάρα πολλά πράγματα με αυτή τη συναναστροφή, ήμουν τυχερός, έζησα την πολύτιμη γνώση του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος μιλούσε ατέλειωτα χωρίς να κουράζει», πρόσθεσε αναφερόμενος στον εμβληματικό ποιητή.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.