ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Η Μαρία Κάλλας και η Πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό ενώνονται με ένα γλυπτό στο Μέγαρο Μουσικής

MakThes Team30 Νοεμβρίου 2023

Αύριο στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Φουαγέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης η τοποθέτηση ενός πολύ ιδιαίτερου γλυπτού με τίτλο "Maria Callas & H.S.H Princess Grace of Monaco, an Eternal Friendship" του Βραζιλιάνου , διάσημου καλλιτέχνη που εδρεύει στο Μονακό, Marcos Marin. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα του κοσμούν τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου .

Το άγαλμα θα τοποθετηθεί στη μνήμη της στενής φιλίας της Μαρία Κάλλας και της Πριγκίπισσας Γκρέυς του Μονακό και συμβολίζει την αδελφοποίηση των δυο χωρών, του Μονακό και της Ελλάδας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του θεσμού Maria Callas Monaco Gala & Awards και την Πρόεδρο του Ιωάννα Ευθυμίου.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Luciana Paulina Pinhero de Montigny, απεσταλμένη του παλατιού.
Η Luciana De Montigny είναι Πρόεδρος της οργάνωσης Brazil - Monaco , και συνεργάζεται εκτενώς με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο σε πολλά projects κυρίως φιλανθρωπικού σκοπού .


Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το μοναδικό αυτό γλυπτό είναι δωρεά της σημαντικής για το φιλανθρωπικό της έργο που ζει επίσης κυρίως στο Μονακό , Κλέλιας Χατζηϊωάννου.

Η τελετή αποκαλυπτηρίων στο  Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα γίνει από την Πρόεδρο του Maria Callas Monaco Gala & Awards Ιωάννα Ευθυμίου, τον Πρόξενο του Μονακό στην Ελλάδα Βασίλη Αποστολόπουλο , και την απεσταλμένη του Πρίγκιπα κα Luciana De Montigny , παρουσία επίσημων προσκεκλημένων που θα τιμήσουν το γεγονός με την παρουσία τους , όπως η Πρόεδρος του Μεγάρου Ευγενία Αλεξανδροπούλου Αιγυπτιάδου , και τα διοικητικά μέλη, μέλη της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι  υπουργείων, γνωστοί επιχειρηματίες , επιστήμονες και καλλιτέχνες .

Το γεγονός αυτό τελεί υπό την Αιγίδα του Προξενείου του Μονακό και του Δήμου Θεσσαλονίκης .
Η τοποθέτηση αυτού του γλυπτού είναι πολύ σημαντική μια και εγκαινιάζει έναν συνδετικό κρίκο επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Μονακό , με σκοπό τις μακροπρόθεσμες σχέσεις και ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθώς το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, ο διεθνής θεσμός του Maria Callas Monaco Gala & Awards θα γιορτάσει τα 100 χρόνια που συμπληρώνονται από την ημέρα γέννησης της μεγαλύτερης ντίβας της όπερας όλων των εποχών, Μαρία Κάλλας.

Το φαντασμαγορικό Gala πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μόντε Κάρλο υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου και έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποκλειστικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης.


Πρόκειται για μια φιλανθρωπική εκδήλωση όπου μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον Σύλλογο φίλων καρκινοπαθών παιδιών Στοργή, καθώς και στην Πανελλαδική γυναικεία οργάνωση «Η Παναθηναϊκή» του παραρτήματος Θεσσαλονίκης «Θερμαΐδες».

Πρόεδρος και διοργανώτρια του Maria Callas Monaco Gala & Awards είναι η διεθνούς φήμης Ελληνίδα εικαστικός καλλιτέχνης, Ιωάννα Ευθυμίου που δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στο Μονακό. Στη συνδιοργάνωση συμμετέχει και η Θεσσαλονικιά επιχειρηματίας, γνωστή στους κοσμικούς κύκλους, Ρίτα Κατσαούνη.

Παρουσιαστής της βραδιάς είναι ο Γιώργος Ντάβλας .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2023, στις 7.00μμ, στους χώρους του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κονσέρτο Όπερας , σημαντικές βραβεύσεις , gourmet δείπνο , και γενικά ένα υψηλών προδιαγραφών πρόγραμμα copy paste από το Πριγκιπάτο του Μονακό .

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.