ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Η Νεάπολη γλεντάει στο Τραπέζι της Γειτονιάς (φωτ.)

Ελένη Θεοδωρίδου02 Οκτωβρίου 2024

Για τρίτη χρονιά πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου το Τραπέζι Γειτονιάς στην οδό Μουδανιών στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Επιτροπής Γειτονιάς Μουδανιών Νεάπολης στην οποία ο καθένας φέρνει τον μεζέ του, τα ποτά του και κάθονται όλοι μαζί σε τραπέζια που έχουν στηθεί κατά μήκος του δρόμου, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και διασκεδάζουν παρέα έχοντας στήσει ένα μεγάλο γλέντι.

Από γιουβέτσι, σαλάτες και ζυμαρικά μέχρι πίτες και γλυκά, όλοι όσοι έρχονται φέρνουν από ένα ταψάκι και το Τραπεζι της Γειτονιάς γέμισε γρήγορα από λογής λογής φαγητά τα οποία διατίθενται δωρεάν στον κόσμο που ήρθε.

Σημειώνεται ότι η οδός Μουδανιών είναι κλειστή από το συντριβάνι μέχρι το πάρκινγκ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 18:00 και ήδη μέχρι τις 20:00 ο δρόμος έχει γεμίσει με εκατοντάδες κόσμο ενώ οι περαστικοί αυξάνονται συνεχώς - όπως και τα τάπερ στο τραπέζι. Την γιορτή συνοδεύουν μουσικά σχήματα της πόλης και το τραπέζι αναμένεται να κρατήσει μέχρι το βράδυ.

Η πρωτοβουλία γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να γίνουν οι γειτονιές γειτονιές ισότητας, αλληλεγγύης, χαράς και χώροι ελεύθερης έκφρασης, κόντρα στις συνθήκες που οδήγησαν τους ανθρώπους στην απομόνωση, την αποξένωση και τον ατομικισμό, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο κάλεσμα.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.