ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Η Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου γέμισε με χρώματα - Δείτε φωτογραφίες

Ελένη Θεοδωρίδου12 Ιουλίου 2024

Έξι μεγάλα έργα ζωγραφικής κοσμούν πλέον την Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου.

Τους πίνακες φιλοτέχνησαν μαθητές του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου του Εργαστηρίου, ζωγράφου Σώτου Ζαχαριάδη.

Όπως εξηγεί ο κ. Ζαχαριάδης στο makthes.gr, στο εργαστήριο συμμετείχαν τέσσερις μαθητές του νοσοκομείου και τα έργα φιλοτεχνήθηκαν τον περασμένο χειμώνα. Πρόκειται για μεγάλα έργα διαστάσεων 1 x 1,20μ και τοποθετήθηκαν μέσα στον Μάιο.

Είχαν ως στόχο να διακοσμήσουν την συγκεκριμένη κλινική σε συνεννόηση με τη διευθύντρια της Κλινικής του Παπανικολάου κα Τσιρώνη που έχει την ίδια διοίκηση με το Ψυχιατρείο. Τα έργα δεν έχουν συγκεκριμένη θεματική αλλά έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα με χρώμα και τοπογραφία, ενώ ένα εξ αυτών είναι η Έναστρη Νύχτα του Βαν Γκογκ που ζητήθηκε συγκεκριμένα από την Κλινική.

Ανάλογες δράσεις έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν το εργαστήριο του κ. Ζαχαριάδη στο Ψυχιατρείο, διακοσμώντας τόσο την Καρδιολογική Κλινική του Παπανικολάου όσο και διάφορες Κλινικές, γραφεία και διαδρόμους στο Ψυχιατρείο.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.