ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Η πρώτη εκδήλωση του φετινού αυτοοργανώμενου pride (βίντεο & φωτ.)

MakThes Team23 Μαΐου 2023

Της Ανατολής Μαυρίδου

Το 7ο αυτοοργανώμενο Thessaloniki Pride έχει ως κεντρικό σύνθημα «Δεν θα ζούμε ούτε από τύχη ούτε για τα κέρδη τους, θα ζούμε όπως θέλουμε εμείς» και θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 27 Μαΐου.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, σήμερα, στο πάρκο τσέπης που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη γειτονιά της οδού Αλεξάνδρου Σβώλου, με θέμα «a culture of cancelling, Ριζοσπαστική πολιτική ή φιλελεύθερη εκτόνωση».

Με αφορμή την έναρξη της πολύχρωμης εβδομάδας του 7ου αυτοοργανωμενου Pride νέοι και νέες που τάσσονται απέναντι στην περιθωριοποίηση των ΛΟΑΤΚΙΑ+ συμμετείχαν στην εκδήλωση που είχε ως αντικείμενο συζήτησης το cancelling διάσημων προσώπων κυρίως στα σοσιαλ μίντια και την αντιμετώπιση αυτών από την κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διασαφηνίστηκε ο όρος, αναφέρθηκαν περιπτώσεις cancelling διασημοτήτων ή δημιουργών εξαιτίας αυτών που έχουν πει ή δημιουργήσει. Έγινε ανάλυση για το πως λειτουργεί η κουλτούρα της λεγόμενης "ακύρωσης" τόσο για τα άτομα που ακυρώνονται όσο και για τα άτομα που ακυρώνουν.

Επισημάνθηκε πως σημαντικό είναι να διευκρινιστούν οι όροι με τους οποίους γίνεται το cancelling κατά πόσο αυτό είναι πολιτικό εν τέλει αν ουσιαστικά δεν οδηγεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από την ρίζα.

Το φετινό αυτοοργανώμενο Thessaloniki Pride έχει ως κεντρικό σύνθημα “Δεν θα ζούμε ούτε από τύχη ούτε για τα κέρδη τους, θα ζούμε όπως θέλουμε εμείς” και θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 27 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα θα λάβουν χώρα στην πόλη πληθώρα εκδηλώσεων, συζητήσεων, workshops με αποκορύφωμα την μεγάλη πολύχρωμη πορεία το Σάββατο 27 Μαΐου.




This page might use cookies if your analytics vendor requires them.