ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Ισόβια στους 5 κατηγορούμενους για τη διακίνηση 585 κιλών κοκαΐνης

Μάριαν Μανού09 Σεπτεμβρίου 2024

Στη φυλακή οδηγήθηκαν πέντε κατηγορούμενοι -τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα- για τη διακίνηση των 585 κιλών κοκαΐνης, στη Θεσσαλονίκη.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους έκρινε ένοχους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον, δύο κρίθηκαν ένοχοι για βία κατά υπαλλήλων κι ένας για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επικίνδυνη οδήγηση. Το δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορούμενους ισόβια κάθειρξη και επιπλέον πρόσκαιρες καθείρξεις από 8,5 έως 15 έτη και χρηματική ποινή.

Πρόκειται για τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, ένα ανδρόγυνο ηλικίας 51 και 43 χρόνων και τα δύο ανίψια τους, 22 και 34 ετών καθώς και για έναν 36χρονο Έλληνα, αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2023.

Σύμφωνα με την δικογραφία, τις προηγούμενες μέρες, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης είχαν φτάσει πληροφορίες από την αμερικανική DEA για άτομα που εμπλέκονται σε διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Κατά τους ελέγχους σε δύο αυτοκίνητα και σε σπίτι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 585 κιλά και 208 γραμμάρια κοκαΐνης, συσκευασμένα σε 500 δέματα.

Κατά τις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν απλά μεταφορείς και δεν γνώριζαν ότι τα δέματα περιείχαν κοκαΐνη, ενώ επισήμαναν ότι επρόκειτο να τα μεταφέρουν κλειστά, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε δύο σπίτια απ’ όπου θα τα παραλάμβαναν άλλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, ένα μεγάλο μέρος της κοκαΐνης θα κατέληγε στην Αλβανία και από εκεί θα προωθείτο στην Ευρώπη, ενώ ένα μικρότερο μέρος της ίδιας παρτίδας προοριζόταν για την ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, το συνολικό προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της συγκεκριμένης ποσότητας ανέρχεται σε 12,5 εκατομμύρια ευρώ.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.