ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν τρεις Βούλγαροι για τηλεφωνικές άπατες με δήθεν τροχαία ατυχήματα

Μάριαν Μανού10 Ιουλίου 2024

Σε συνολική κάθειρξη έξι ετών και τριών μηνών καταδικάστηκε ένας 48χρονος και σε συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και δύο μηνών ένας 43χρονος για άπατες με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων που εμπλέκονται συγγενείς των θυμάτων.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους έκρινε ενόχους για απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση. Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε, με κάθειρξη πέντε ετών και δυο μηνών, κι άλλον έναν 38χρονο για την εμπλοκή του σε άλλη παρόμοια υπόθεση.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, βουλγαρικής καταγωγής, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, θα οδηγηθούν στη φυλακή, καθώς αποφασίστηκε η έφεσή τους να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στην πρώτη περίπτωση, οι δύο Βούλγαροι φέρονται ότι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση μαζί με άλλα δύο άτομα, με σκοπό να εξαπατήσουν ηλικιωμένους, στο νόμο Σερρών. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, πλησίαζαν τα θύματά τους και τους έλεγαν ότι δήθεν συγγενικά τους πρόσωπα είχαν τραυματιστεί και βρίσκονταν σε νοσοκομείο, ζητώντας χρηματικά ποσά για επικείμενες χειρουργικές επεμβάσεις. Στη συνέχεια, οι δράστες εισέρχονταν στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία και παραλάμβαναν χρήματα και κοσμήματα από ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, καταγράφηκαν συνολικά οκτώ απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, ενώ η λεία των δραστών ανέρχεται σε 50.000- 60.000 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, καταγράφηκαν τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, με τη λεία του δράστη να ανέρχεται στα 14.700 ευρώ και κοσμήματα αξίας περίπου 10.000 ευρώ.

Κατά την απολογία του, ο ένας κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι του ζήτησαν να παραλάβει ένα πακέτο και να το μεταφέρει στη Βουλγαρία, αλλά επισήμανε πως δεν γνώριζε ότι περιείχε χρήματα και κοσμήματα. Ανέφερε ότι η αμοιβή του θα ήταν 500 ευρώ.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.