ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 55χρονος που παρίστανε τον φυσίατρο με πλαστά έγγραφα

Μάριαν Μανού19 Σεπτεμβρίου 2024

Ένας 55χρονος που παρίστανε τον φυσίατρο με πλαστά έγγραφα καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για χρήση πλαστού εγγράφου, κατ’ εξακολούθηση και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Οι έρευνες ξεκίνησαν το 2017, ύστερα από καταγγελίες εις βάρος του από επιστημονικούς φορείς που προκάλεσαν την έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας. Έως τότε, ο κατηγορούμενος διοργάνωνε διαλέξεις και σεμινάρια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπου μιλούσε για την ευεξία των ανθρώπων, διαφημίζοντας ένα προφίλ επιστήμονα με γνώσεις και έρευνες πάνω στους τομείς της Ιατρικής, της Βιολογίας, τις Νευροεπιστήμες και τη Θεολογία, ενώ φέρεται να παρουσίαζε και σχετικούς τίτλους σπουδών από ξένα Πανεπιστήμια. Μάλιστα, μιλούσε ακόμη και σε τηλεοπτικά πλατώ.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί από το Πλημμελειοδικείο της Κατερίνης σε ποινή φυλάκισης 2 ετών, πάλι με αναστολή.

Ο 55χρονος δεν εμφανίστηκε στην εφετειακή δίκη και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος αρνήθηκε την κατηγορία. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο εντολέας του απέκτησε στη Γερμανία το πτυχίο του φυσιάτρου κι ότι δεν άσκησε ποτέ επαγγελματικά το λειτούργημα του γιατρού. Τόνισε δε ότι ο κατηγορούμενος απέκτησε διπλώματα κάνοντας απομακρυσμένα μαθήματα διαδικτυακά, ενώ δεν είχε δόλο να παραπλανήσει κανέναν.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.