ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 75χρονος που ασελγούσε σε βάρος της 12χρονης ανιψιάς του

MakThes Team03 Ιουλίου 2024

Σε κάθειρξη επτά ετών καταδικάστηκε ένας 75χρονος, ο οποίος κατηγορείται πως ασελγούσε σε βάρος της 12χρονης ανιψιάς του εξ αγχιστείας, στις Συκιές, στη Θεσσαλονίκη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Ο 75χρονος αφέθηκε ελεύθερος, αφού το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα υπό τους όρους της απαγόρευσης προσέγγισης της παθούσας, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι επίδικες πράξεις φέρεται να χρονολογούνται το 2022, όταν η ανήλικη παθούσα ήταν μόλις 12 ετών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν η ανήλικη εκμυστηρεύθηκε τα όσα βίωσε στη δασκάλα της στο σχολείο. Καταθέτοντας ως μάρτυρας, η εκπαιδευτικός ανέφερε πως με αφορμή ένα μάθημα σχετικό με την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η παθούσα βρήκε το κουράγιο και την προσέγγισε την τελευταία εβδομάδα του σχολικού έτους και της είπε το τι της συνέβη.

Όπως αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία, η ανήλικη επισκεπτόταν το σπίτι του θείου της μαζί με τον ανήλικο αδερφό της τα μεσημέρια και τότε ο 75χρονος προέβη στις ασελγείς πράξεις σε βάρος της για τις οποίες κατηγορείται.

Στην απολογία του, ο ηλικιωμένος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται και υποστήριξε πως ουδέποτε θα έβλαπτε ένα μικρό παιδί. Ισχυρίστηκε πως η καταγγελία έγινε για να τον βλάψουν, υποδεικνύοντας συγκεκριμένα πρόσωπα από το οικογενειακό περιβάλλον της παθούσας. Ο ίδιος είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με «βραχιολάκι».

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.