ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε άνδρας που έβρισε και χτύπησε security δημόσιας υπηρεσίας

Μάριαν Μανού29 Μαΐου 2024

Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 120€ επιβλήθηκε σε έναν άνδρα που επιτέθηκε σε εργαζόμενη Security δημόσιας υπηρεσίας. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο, όπως και πρωτόδικα, για εξύβριση και για σωματική βλάβη και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Σύμφωνα με τη δικογραφία το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο του 2020, στην περιοχή της Θερμής. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος εισήλθε στη δημόσια υπηρεσία χωρίς να φοράει την προστατευτική μάσκα κατά του κορονοϊού, όπως ήταν υποχρεωτικό. Η παθούσα που ήταν υπεύθυνη για τη ασφάλεια του χώρου, δεν του επέτρεψε την είσοδο και τότε ο καταδικασθείς την προσπέρασε και προσπάθησε να εισέλθει στο γραφείο του προϊσταμένου.

Η παθούσα από το βήμα του μάρτυρα προσπάθησε να περιγράψει στο δικαστήριο τα όσα βίωσε από τον κατηγορούμενο. «Μπήκε μέσα στο γραφείο και προσπερασε και την ουρά που υπήρχε και εμένα.

Όταν τον ρώτησα που πάει και γιατί δεν φοράει τη μάσκα του, εξερράγη. Άρχισε να με βρίζει, με έπιασε από τα μπράτσα και με πέταξε σε μια πόρτα. Μου είπε “ποια νομίζεις ότι είσαι”; Κατέληξα στο νοσοκομείο και είχα μια ελαφρά κάκωση. Δεν τον γνώριζα, πρώτη φορά τον έβλεπα. Μετά το συμβάν παραιτήθηκα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για σκευωρία. «Ούτε την εβρισα ούτε την χτύπησα. Δεν με άφηνε να περάσω μέσα και πέρασα κάτω από τα χέρια της. Δεν φορούσα τη μάσκα γιατί είχα εγκαύματα και με ενοχλούσε», είπε.

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση της, χαρακτηρίζοντας την επίθεση του κατηγορουμένου βάρβαρη. «Δεν είδαμε -έστω και τώρα- ένα ίχνος μεταμέλειας για όσα έκανε σε μια εργαζόμενη που απλώς τηρούσε τις συστάσεις των προϊσταμένων της. Με θράσος την εξύβρισε χυδαία και την χτύπησε άνανδρα», υποστήριξε προτείνοντας την ενοχή του, πρόταση που υιοθετήθηκε και από την έδρα του δικαστηρίου.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.