ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο 18χρονος για την άγρια επίθεση σε 17χρονο στην Καλαμαριά

Μάριαν Μανού30 Σεπτεμβρίου 2024

Συνολική ποινή φυλάκισης δυο ετών και τριών μηνών επέβαλε το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 18χρονο για την άγρια επίθεση σε βάρος ενός 17χρονου στην Καλαμάρια, το βράδυ της Κυριακής.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμων ατόμων κατά συναυτουργία και παράνομη βία. Αποφασίστηκε δε, η ποινή του να μετατραπεί σε κοινωφελή εργασία και συγκεκριμένα 810 ωρών.

Ενώπιον του δικαστηρίου δεν εμφανίστηκε ο 17χρονος παθών, παρά μόνο αναγνώστηκε η κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς. Όπως διαβάστηκε, δέχθηκε τρεις κλωτσιές από έναν 17χρονο και δυο μπουνιές στο μάτι από τον 18χρονο κατηγορούμενο. Τον απειλούσαν πως αν δεν πει ότι βίασε την 14χρονη φίλη του, θα τον σκότωναν.

Ο 18χρονος ενώπιον του δικαστηρίου ομολόγησε τις πράξεις του. «Άκουσα από μια φίλη μου ότι βιάστηκε η 14χρονη. Στο μυαλό μου είχα ότι όντως βιάστηκε και πήγα και τον χτύπησα. Δεν είναι σωστο αυτό που έκανα. Το πάθημα θα γίνει μάθημα», υποστήριξε.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ακόμη τρεις ανήλικοι που κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμων ατόμων κατά συναυτουργία, παράνομη βία και παραβίαση προσωπικών δεδομένων (κατά περίπτωση). Νωρίτερα, οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι. Στο βίαιο περιστατικό εμπλέκονται δύο ακόμη άτομα, άγνωστων στοιχείων ταυτότητας.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.