ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο 41χρονος από τα Μάλγαρα για την ενδοοικογενειακή απειλή

Μάριαν Μανού21 Ιουνίου 2024

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο 41χρονος από τα Μάλγαρα που παρέσυρε την πρώην σύζυγό του με το αυτοκίνητό του, καθώς εκείνη επέβαινε σε δίκυκλο, κι αφού την ανέτρεψε την έπιασε από το λαιμό και την απείλησε, το βράδυ της Κυριακής.

Το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή απειλή, καθώς δυο 24ωρα μετά την Κυριακή και ενώ είχε λήξει το 48ωρο του αυτοφώρου χωρίς να συλληφθεί, ο κατηγορουμενος προχώρησε σε νέες απειλές μέσω τρίτων εναντίον της εν διαστάσει συζύγου του, με την 35χρονη να υποβάλει νέα μήνυση.

Η 35χρονη παθούσα περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου τις απειλές που εξαπέλυσε ο κατηγορουμενος εναντίον της. «Πήρε κάποιος ανώνυμα την αδερφή μου και είπε πως ο κατηγορούμενος θα με βρει και θα με σκοτώσει εμένα, την μητέρα μου και την αδερφή μου. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι έχουμε τελειώσει. Με απειλεί συνέχεια και με παρακολουθεί. Θέλει να με “καθαρίσει” και να ηρεμήσει», ανέφερε.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος έδωσε την δίκη του εκδοχή των γεγονότων.

«Όλα αυτά ξεκίνησαν από την μητέρα της πρώην συζύγου μου. Μου ζητούσαν δανεικά. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με το απειλητικό τηλεφώνημα. Ποιον να σκοτώσω; Την οικογένεια μου; Μπορεί να φαίνομαι κατηγορούμενος, αλλά είμαι αθώος. Έκανα αυτά που δεν έπρεπε να γίνουν», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Δεν έπεισε, ωστόσο, με τους ισχυρισμούς του το δικαστήριο, που τον έκρινε ένοχο, συμφωνώντας με την πρόταση της εισαγγελέως.

Στο μεταξύ, για το βίαιο επεισόδιο το βράδυ της Κυριακής, που εμβόλισε με το αυτοκίνητό του την μοτοσικλέτα που επέβαινε η πρώην σύζυγός του και μετά την απείλησε πιάνοντάς την από τον λαιμό, του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και την Τρίτη θα κληθεί να απολογηθεί στην 7η τακτική ανακρίτρια.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.