ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης γυμναστηρίου για σεξουαλική παρενόχληση 17χρονης

Μάριαν Μανού15 Οκτωβρίου 2024

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης γυμναστηρίου που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 17χρονης αθλήτριάς του. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκε να δικαστεί, με την αυτόφωρη διαδικασία, τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση ανηλίκου, κατ' εξακολούθηση, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου.

Η δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, περιγράφει τρία περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που συνέβησαν κατά το χρονικό διάστημα από 27-09-2024 έως και 11-10-2024, σε χωριό του Λαγκαδά.

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η μητέρα της 17χρονης, η οποία είναι αθλήτρια του στίβου, της εκμυστηρεύθηκε κλαίγοντας ότι ο κατηγορούμενος, στο γραφείο του γυμναστηρίου, της επέδειξε το μόριό του και την ρώτησε αν της αρέσει. «Τον είχα απόλυτη εμπιστοσύνη, δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Προτιμήσαμε τον προπονητή αυτόν, γιατί ήταν δικό μας παιδί, καθώς την προπονούσε εδώ και δύο χρόνια σε ομάδα στίβου», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε και η επί έξι χρόνια σύντροφος του κατηγορουμένου, η οποία κατέθεσε πως η 17χρονη έδειχνε μια συμπάθεια στο πρόσωπό του και πολλές φορές έμπαινε στο γραφείο του απροειδοποίητα, χωρίς να χτυπάει την πόρτα.

Απολογούμενος ο 31χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ υποστήριξε πως η σχέση με την καταγγέλουσα ήταν πιο θερμή λόγω της παλιότερης γνωριμίας τους, ως προπονητής της σε ομάδα στίβου. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως η 17χρονη άνοιγε την πόρτα του γραφείου του, χωρίς να χτυπήσει. «Άνοιξε την πόρτα του γραφείου κι εγώ ήμουν γυμνός στο μπάνιο. Τότε μάλλον με είδε. Άλλη φορά ήμουν στην τουαλέτα, μπήκε μέσα και με είδε. Το παρερμήνευσε. Μπορεί να ένιωσε άβολα. Άλλοι την προέτρεψαν να κάνει την καταγγελία. Δεν μπορεί να γίνει αυτό που κατήγγειλε. Πίσω από την πόρτα υπάρχει κόσμος και μηχανήματα. Δεν γνωρίζω αν με έβλεπε ερωτικά», ανέφερε μεταξύ άλλων.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.