ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο ιερέας για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της πρεσβυτέρας

Μάριαν Μανού10 Σεπτεμβρίου 2024

Ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή κρίθηκε ο 60χρονος ιερέας που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της πρεσβυτέρας. Το αυτόφωρο α Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή, υπό τον όρο να μην προσεγγίζει την παθούσα σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.

Την ενοχή του κατηγορούμενου πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας. «Ένιωθε τρόμο και ανησυχία. Η κατάθεση της έλαβε χώρα μόνο υπό το καθεστώς φόβου», ανέφερε για την παθούσα η εισαγγελική λειτουργός.

Η καταγγέλουσα καταθέτοντας ως μάρτυρας στο δικαστήριο, υποστήριξε πως αφορμή του καυγά τους στις 2 Σεπτεμβρίου στάθηκε το γεγονός πως ήθελε να μαγειρέψει, ωστόσο ο κατηγορούμενος σύζυγός της είχε αντίρρηση λόγω της βραδινής ώρας. «Πήρε τον κιμά και τον πέταξε. Ήρθε απειλητικά κατά πάνω μου. Ένιωσα ότι απειλούμαι. Φοβήθηκα μην κάνει κάτι, μην γίνει φασαρία. Πήρα την τσάντα κι έφυγα. Πέρυσι πάλι αντιμετώπισα βίαιη συμπεριφορά», ανέφερε μεταξύ άλλων. Σε ερώτηση του δικαστηρίου αν έχει υποστεί σωματική βία στο παρελθόν, η παθούσα, αφού σώπασε για αρκετά δευτερόλεπτα, τελικώς αποκρίθηκε αρνητικά.

Ενώπιον του δικαστηρίου η 48χρονη θέλησε να εξωραΐσει την κατάσταση υποστηρίζοντας πως κάλεσε την αστυνομία μόνο για του γίνουν συστάσεις και πως καυγάδες έχουν όλα τα ζευγάρια.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του πατέρα της κατέθεσε και η 18χρονη κόρη του ζευγαριού, η οποία βρισκόταν μπροστά στο συμβάν. «Μεταξύ των γονιών μου γίνονταν καβγάδες όπως σε όλα τα ζευγάρια», ανέφερε.

Κατά την απολογία του, ενώπιον του δικαστηρίου ο 60χρονος ισχυρίστηκε πως υπάρχουν διαφωνίες αλλά δεν είναι αξιοσημείωτες. «Την άλλη φορά την έπιασα από τον καρπό, απαλά. Της είπα “σε παρακαλώ πήγαινε εκεί”. Δεν ήταν κάτι σοβαρό. Εκείνη μπορεί να το εκλαμβάνει έτσι. Αντιδρά όταν δεν γίνεται το δικό της», είπε.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.