ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης περίπου 4.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων

MakThes Team12 Ιουνίου 2024

Κατέκλυσαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης οι περίπου 4.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, που κατέφθασαν σήμερα στην πόλη με δύο διαφορετικά πλοία: το «Celebrity Infinity», που έχει ήδη «δέσει» αρκετές φορές στα νερά του Θερμαϊκού από την αρχή της χρονιάς, και το «Marella Discovery», το οποίο πραγματοποίησε σήμερα το «ντεμπούτο» του στην πόλη και θα την ξαναεπισκεφτεί τον Ιούλιο.

Όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στέλεχος του ναυτικού πρακτορείου «Κοσμάτος», που πρακτορεύει και τα δύο κρουαζιερόπλοια, το «Celebrity Infinity» μεταφέρει 2.265 επιβάτες, στην πλειονότητά τους Αμερικανούς, καθώς και πολλούς Καναδούς και αρκετούς Αυστραλούς. Λίγοι είναι οι Ευρωπαίοι, μεταξύ των οποίων οι περισσότεροι Βρετανοί. Το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στη Θεσσαλονίκη από τη Μύκονο και πρόκειται να αναχωρήσει για το Ναύπλιο στις 9:30 το βράδυ. Πολλοί από τους επιβάτες έχουν κανονίσει εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς με ταξιδιωτικά πρακτορεία, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επέλεξαν να γνωρίσουν καλύτερα την ίδια τη Θεσσαλονίκη.

Το «Celebrity Infinity», που μέσα στο 2024 θα «πιάσει» Θεσσαλονίκη συνολικά 22 φορές, ήταν το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο άνοιξε η φετινή σεζόν της κρουαζιέρας για την πόλη, στις 3 Φεβρουαρίου. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία, «Celebrity Cruises», είχε προγραμματίσει μόλις έξι προσεγγίσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πέρυσι, με τις φετινές αφίξεις να είναι αυξημένες κατά 230%. Μάλιστα, κάποιες από τις αφίξεις αυτές, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί την άνοιξη, περιλάμβαναν διανυκτέρευση και παραμονή 28 ωρών, δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες και το πλήρωμα να γνωρίσουν τον πλούσιο πολιτισμό, τη γαστρονομία και τη ζωντανή νυχτερινή διασκέδαση της Θεσσαλονίκης, όπως και τα σπουδαία αρχιτεκτονικά, αρχαιολογικά και ιστορικά αξιοθέατα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης «έδεσε» σήμερα και το «Marella Discovery», που κατέπλευσε από τη Μαρμαρίδα της Τουρκίας και θα αναχωρήσει για τον Βόλο στις 7 το βράδυ. Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 1.701 άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα (1.626) Βρετανοί, αλλά και λίγοι Ιρλανδοί και άλλες 16 εθνικότητες συνολικά. Η σημερινή είναι η πρώτη προσέγγιση στη Θεσσαλονίκη του «Marella», το οποίο θα «πιάσει» ξανά Θερμαϊκό στις 10 Ιουλίου. Και σε αυτή την περίπτωση, κάποιοι από τους επιβάτες ταξιδεύουν για κοντινούς στη Θεσσαλονίκη προορισμούς και άλλοι προτίμησαν να ανακαλύψουν τα θέλγητρα της ίδιας της πόλης.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται άλλες δύο αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη. Στις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής θα φτάσει στην πόλη από τον Πειραιά το «Celestyal Journey», το οποίο στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συνεχίσει το ταξίδι του για το Κουσάντασι της Τουρκίας, ενώ μία ημέρα αργότερα, στις 17 Ιουνίου, σειρά έχει το «Silver Moon», με προηγούμενο λιμάνι τη Μύκονο και επόμενο το Ναύπλιο.

Από την αρχή του 2024 και μέχρι σήμερα έχουν συνολικά καταγραφεί 29 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα φτάσουν στον αριθμό-ρεκόρ των 82 συνολικά στο έτος (έναντι 68 το 2023, 61 το 2022 και μόλις 17 το 2021). Υπενθυμίζεται, πως από τον Ιούλιο του 2023 η Θεσσαλονίκη απέκτησε και δεύτερο επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας, με την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος». Ο νέος σταθμός, εμβαδού 2000 τμ, μπορεί να εξυπηρετεί αφίξεις homeporting και transit και δύο πλοία ταυτόχρονα στα κρηπιδώματα 9 και 10 του λιμένος της Θεσσαλονίκης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.