Υπό τη σκιά έντονων αντιδράσεων από δεκάδες γονείς που διαμαρτύρονται για την φοίτηση 100 και πλέον τετράχρονων νηπίων, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, χτύπησε το πρώτο κουδούνι στο 29ο Δημοτικό Σχολείο της Χαριλkiάου Θεσσαλονίκης.
Η διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου, δεν βρέθηκε αντιμέτωπο με γονείς που αντιδρούν στη χρήση μάσκας, αλλά με ένα μέτωπο δεκάδων οργισμένων γονέων και κηδεμόνων, επειδή για τη φοίτηση των εκατό νηπίων, ο δήμος αποφάσισε να ξηλώσει το ολοκαίνουργιο γήπεδο μπάσκετ που είχε κατασκευαστεί μέσα στο σχολείο, για να τοποθετήσει σε δυο μήνες τέσσερα kibo όπου θα διαμορφωθούν οι τάξεις για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο makthes.gr το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Βασιλική Ασημακοπούλου, ο δήμος Θεσσαλονίκης, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη, αποφάσισε να στείλει την περασμένη Παρασκευή μπουλντόζες για να ξηλώσουν το γήπεδο, το οποίο πέρασαν χρόνια για να γίνει και ήταν κάτι που το ήθελα πολύ τα παιδιά, προκειμένου τον Οκτώβριο να τοποθετήσει προχείρως τα kibo για να στεγαστούν τα νήπια της προσχολικής εκπαίδευσης.
«Και σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι στερεί από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου, ζωτικό χώρο για παιχνίδι και άθληση, στοιβάζει τα 100 νήπια και προνήπια στο υπόγειο το σχολείου, όπου διαμόρφωσε αίθουσες, έως ότου κατασκευαστούν τα kibo προκάτ» τόνισε η κ. Ασημακοπούλου, προσθέτοντας ότι οι χώροι είναι τελείως ακατάλληλοι, αφού συχνά πλημμυρίζουν με λύματα από τις παλιές τουαλέτες του σχολείου.
Υπάρχει οικόπεδο, αλλά ξήλωσαν το γήπεδο
Η σημερινή διαμαρτυρία των γονέων ήταν μόνο η αρχή, καθώς με τη βοήθεια του Συλλόγου, σκοπεύουν να συνεχίσουν να αντιδρούν κυρίως προς το δήμο Θεσσαλονίκης, που όπως λένε “θυσίασε” το γήπεδο των παιδιών για να βάλει kibo, αντί να βρει ουσιαστική λύση, όπως να δεσμεύσει και αν αξιοποιήσει το διπλανό οικόπεδο.
«Δεν ξέρω ποιος αρχιτέκτονας και ποιος πολιτικός μηχανικός σκέφτηκε αυτή τη λύση, να γκρεμίσει ένα καινούργιο γήπεδο και να στήσει προκάτ στη θέση του, επιβαρύνοντας την μικρή σχολική αυλή με άλλα 100 παιδιά, που αν μη τι άλλο χρειάζονται χώρο για παιχνίδι» είπε χαρακτηριστικά το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 29ου δημοτικού σχολείου Χαριλάου.
Η ίδια ανέφερε ότι από το καλοκαίρι και ενώ ήταν δεδομένο ότι θα εφαρμόζοντα η προσχολική εκπαίδευση, ο δήμος Θεσσαλονίκης, δεν θέλησε να δεσμεύσει το διπλανό οικόπεδο, όπως έκαναν άλλοι δήμοι, αλλά κινήθηκε με… ευκολία σε βάρος ενός σχολείου που σχεδόν είναι υπερπλήρες από παιδιά δημοτικούη με τα οποία καλούνται να συνυπάρχουν με τα νήπια.