ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θεσσαλονίκη: Μαθητές και γονείς σβήνουν τα graffiti και ευπρεπίζουν το σχολείο τους (βίντεο, φωτ.)

Αλκίνοος Βλαχόπουλος25 Σεπτεμβρίου 2024

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη οργανωμένη δράση καθαρισμού των άναρχων graffiti, που πραγματοποιείται σε έξι γειτονιές του δήμου Θεσσαλονίκης. Εθελοντές όλων των ηλικιών σήκωσαν μανίκια και έπιασαν δουλειά από νωρίς το απόγευμα βάφοντας και ευπρεπίζοντας επιφάνειες και παγκάκια που είχαν καλυφθεί από μουτζούρες και υβριστικά συνθήματα.


Μαθητές και γονείς με πινέλα και μπογιές στα χέρια άρχισαν να σβήνουν τα κακόγουστα graffiti που είχαν δημιουργήσει άγνωστοι στους εξωτερικούς τοίχους του 31ου Δημοτικού Σχολείου, διαμορφώνοντας έτσι ένα πιο ευχάριστο σχολικό περιβάλλον.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης βρέθηκε στο 31ο Δημοτικό Σχολείο, στις 40 Εκκλησιές που μαζί με μαθητές, γονείς και εθελοντές συμμετείχε στην δεύτερη δράση καθαρισμού που διοργανώθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Όσο αυτοί θα μουτζουρωνουν, εμείς θα σβήνουμε» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Στέλιος Αγγελούδης ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήρια του σε όλους τους εθελοντές αλλά και στα μέλη των δημοτικών Κοινοτήτων που συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια.


«Κάνουμε μια δεύτερη προσπάθεια για να σβήσουμε την μουτζούρες από την ζωή μας. Με την σημερινή δράση καθαρίζουμε το σχολείο, την γειτονιά και συγχρόνως εκπαιδευόμαστε σε μια νέα κουλτούρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι αυτονόητη» ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Στις έξι κοινότητες μια ομάδα εθελοντών συνεχίζει την προσπάθεια για να εξαφανισουμε την ασχήμια από την πόλη μας» τόνισε ο ίδιος ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους μαθητές τους εκπαιδευτικούς αλλά και τον συλλογικών γονέων και Κηδεμόνων για την συμμετοχή τους στην σημερινή δράση.


«Συμμετέχουμε στην δευτερη δραση αντί γκράφιτι που διοργανώνει ο Δήμος στο πλαίσιο της γενικότερης κινητοποίηση των δημοτών για εθελοντική εργασία και προσφορά στην πόλη» ανέφερε η πρόεδρος της Α’ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Άννυ Ακριβάκη. Οπως τόνισε η ίδια «στόχος μας είναι να βάψουμε έναν άλλο δημόσιο χώρο όπως είναι το 31ο Δημοτικό Σχολείο γιατί με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά θα μάθουν για την καθαριότητα στους δημόσιους χώρους και ετσι θα πορευθούν στην υπόλοιπη ζωή τους».


Η συντονισμένη δράση που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα, εξελίσσεται ταυτόχρονα σε πέντε Δημοτικές Κοινότητες καθώς και στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας.

1. Για την Α’ Δημοτική Κοινότητα, 31ο Δημοτικό Σχολείο, στις 40 Εκκλησιές, στην οδό Ελευθερών 14.

2. Για τη Β’ Δημοτική Κοινότητα, 59ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Αρχαιοτήτων 33.

3. Για τη Γ’ Δημοτική Κοινότητα, στην Πλατεία Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη.

4. Για τη Δ’ Δημοτική Κοινότητα, στα τοιχία ανάμεσα στο 27ο Λύκειο και τη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, κατά μήκος των γηπέδων μπάσκετ.

5. Για την Ε' Δημοτική Κοινότητα, στο Πάρκο Μηνά Πατρικίου, κατά μήκος της οδού Κρήτης.

6. Για τη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, στα τοιχία του παλιού δημοτικού σχολείου, δίπλα στην κεντρική πλατεία του Αγ. Σπυρίδωνα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στη δράση είναι ευγενική χορηγία της Isomat Greece ενώ στην διοργάνωση συμμετέχει και η εθελοντική ομάδα ISOMAT Super team.


Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη οργανωμένη δράση καθαρισμού πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου ενώ αντίστοιχες δράσεις αναμένεται να συνεχιστούν και στο μέλλον.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.