ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Με 101 καλλιτέχνες η έκθεση για τα 40 χρόνια του ΣΚΕΤΒΕ

MakThes Team27 Οκτωβρίου 2023

Η επετειακή έκθεση των 40 χρόνων του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) για το 2023 γίνεται με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση των εικαστικών τεχνών στη Βόρεια Ελλάδα, σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονίκης, συμβάλλοντας στην προβολή των μελών του και γενικότερα των καλλιτεχνών της Βόρειας Ελλάδας.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στάθηκε αρωγός και υποστηρικτής του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως στις επετείους του. (Νικολάου Γερμανού 1, 6ος όροφος)

Ο ΣΚΕΤΒΕ για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του παρουσιάζει την ετήσια έκθεσή του με τίτλο: Ο καλλιτέχνης στο γίγνεσθαι της πόλης, και τιμά ιδρυτές και διατελέσαντες προέδρους του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.

101 καλλιτέχνες- μέλη του Συλλόγου θα παρουσιάσουν το πώς η ΤΈΧΝΗ μπορεί να εκφράσει ζητήματα κοινωνικά – πολιτικά και πολιτιστικά και εάν γεφυρώνονται τα κενά που δημιουργεί η πολιτεία.

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος δίνει ένα πολιτισμικά σημαίνον νόημα στην ζωή της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τις αξίες του σε συνδυασμό με την διαβίωσή του σε μια Ιστορική πόλη. Παράγεται από μια συλλογικότητα που προέρχεται μέσα από τον ίδιο το κοινωνικό περιβάλλον που μας περιβάλει και εκφράζει τη ζωή μιας κοινότητας.

Εγκαίνια: Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 8μμ

Διάρκεια έκθεσης: 3-30 Νοεμβρίου, ΕΜΣ

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.