ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Μειώθηκε η ποινή για τον 66χρονο «σαμουράι» των Αμπελοκήπων - Είχε επιτεθεί με σπαθί σε έναν 49χρονο για… ένα τάισμα σκύλου

Μάριαν Μανού04 Ιουνίου 2024

Σε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών καταδικάστηκε ο 66χρονος που επιτέθηκε με αγριότητα σε έναν 49χρονο με σπαθί σαμουράι, στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον Μάιο του 2022. Πρωτόδικα, του είχε επιβληθεί κάθειρξη 11 ετών και 2 μηνών.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για οπλοφορία - οπλοχρησία και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, όπως και πρωτόδικα.

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το πρωί της 28ης Μαΐου 2022 στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την δικογραφία, ο 49χρονος εκείνο το πρωί είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του και εκεί συνάντησε τον κατηγορούμενο. Τότε, με αφορμή μια παρατήρηση που του έκανε το θύμα για αμφίβολης ποιότητας κρέατα που πετούσε σε πάρκο όπου συχνάζουν αδέσποτα σκυλιά, ο κατηγορούμενος έβγαλε ένα μαχαίρι λάμας 40 εκατοστών και τον τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα. Μάλιστα, το θύμα χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας για πολλές ημέρες.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως βρισκόταν σε άμυνα. «Πρώτος μου επιτέθηκε αυτός και με χτύπησε με έναν σάκο στο κεφάλι που περιείχε πέτρες και σίδερα. Δεν ήθελα να τον τραυματίσω. Έπεσε πάνω στο μαχαίρι. Ό,τι έγινε, έγινε πάνω στην συμπλοκή», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δεν έπεισε, ωστόσο με τους ισχυρισμούς του και το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο. Ο καταδικασθείς αιτήθηκε την κατ’ οίκον έκτιση της ποινής του για λόγους υγείας, αίτημα, όμως, που απορρίφθηκε και έτσι θα επιστρέψει στις φυλακές.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.