ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: «Οι παραδοσιακοί χοροί ως θεραπευτική άσκηση για την οσφυαλγία και τον χρόνιο πόνο»

MakThes Team24 Σεπτεμβρίου 2024

«Οι παραδοσιακοί χοροί ως θεραπευτική άσκηση για την οσφυαλγία και τον χρόνιο πόνο» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνουν ο Δήμος Ωραιοκάστρου, η Αντιδημαρχία Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας ζώων συντροφιάς και η ο ομάδα του φυσικοθεραπευτηρίου Kinesiotherapy. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024, στις 6.30 το απόγευμα, στην Αίθουσα «Νέλλυ Δελή» στο Δημοτικό Κτίριο «Παύλος Μελάς» (Μακ. Αγώνα 7, Παλαιόκαστρο) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ομιλητές θα είναι ο Πολυδώρος Γιαννάκης, Κ.Φ.Α. Ειδικός Παραδοσιακού Χορού, επιστημονικός συνεργάτης ΑΠΘ και η Σοφία Μοναστηρίδη, Κ.Φ.Α. Διδάκτορας ΤΕΦΑΑ - Ειδικός κινησιολογίας. Μέσα από την πλούσια παράδοση των ελληνικών χορών, στόχος των ομιλητών είναι να αναδείξουν τη συμβολή του χορού στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο, νευρολογικές παθήσεις, καθώς και αυτών που αναζητούν κοινωνική αλληλεπίδραση και ενίσχυση της ψυχικής τους υγείας.

 Η εκδήλωση απευθύνεται σε όσους επιθυμούν βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης χωρίς την πίεση της παραδοσιακής άσκησης. Άτομα με χρόνιο πόνο που μπορούν να επωφεληθούν από την κίνηση και τη μουσική. Μοναχικά άτομα που αναζητούν κοινωνική υποστήριξη. Νευρολογικούς ασθενείς που θέλουν να ενισχύσουν την αποκατάσταση τους μέσω του χορού. 

Σε όσους αναζητούν πρόληψη οστεοπόρωσης και οστεοπενίας και σε ασθενείς με καρκίνο που αναζητούν ποιότητα ζωής. Η δράση υποστηρίζεται από διεπιστημονική συνεργασία και συνδυάζει την παράδοση με σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους για μια μοναδική προσέγγιση στη θεραπεία και την αναζωογόνηση. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Δράση του μήνα» του φυσικοθεραπευτηρίου Kinesiotherapy και πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας (8 Σεπτεμβρίου), την Ημέρα Μυοσκελετικής Υγείας (30 Σεπτεμβρίου), και την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία (1 Οκτωβρίου), μεταφέροντας το μήνυμα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας «Μείνε Δραστήριος σε Κάθε Ηλικία - Δώσε Ζωή στα Χρόνια σου».


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.