ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 88η ΔΕΘ

Θεσσαλονίκη: Όλα όσα θα περιλαμβάνει η 88η ΔΕΘ (φωτ.)

Αλκίνοος Βλαχόπουλος03 Σεπτεμβρίου 2024

Με άρωμα Γερμανίας, νέες συμμετοχές και ένα πλούσιο πρόγραμμα αναμένεται η διεξαγωγή της φετινής 88ης ΔΕΘ η οποία θα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Περισσότεροι από 1.300 εκθέτες -άμεσοι και έμμεσοι - 25 κρατικές συμμετοχές κάποιες εκ των οποίων πρωτοεμφανιζόμενες, η Γερμανία ως τιμώμενη χώρα, 9 θεματικά αφιερώματα και «Gipsy Kings» είναι μόνο μερικά από όσα θα δούμε στην ΔΕΘ 2024 από το προσεχές Σάββατο 07/09, ημέρα εγκαινίων της έκθεσης.

Γιορτή γευσιγνωσίας από τις Περιφέρειες όλης της χώρας, αθλητικές δράσεις από το υπουργείο Παιδείας, συναντήσεις με Ολυμπιονίκες, ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση και τοξοβολία θα είναι μόνο μερικές από τις δράσεις. Κάθε βράδυ στη σκηνή της 88ης ΔΕΘ θα βρίσκονται κορυφαία ονόματα του διεθνούς και εγχώριου μουσικού στερεώματος με την εντυπωσιακή έναρξη να πραγματοποιείται την Κυριακή 08/09 με ένα εντυπωσιακό live των «Gipsy Kings».

Η φετινή διοργάνωση θα επικεντρωθεί στις σύγχρονες προκλήσεις για τη χώρα και στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας δίνοντας έμφαση στα νέα τεχνολογικά μέσα, την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ξεχωριστή η παρουσία της Γερμανίας

«Η Γερμανία ήταν έτοιμη εδώ και χρόνια για την συμμετοχή της. Η μεγάλη ατραξιόν θα είναι το περίπτερο της τιμώμενης χώρας» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ- HELEXPO Τάσος Τζήκας. «Το πιο ενδιαφέρον και οικολογικά στημένο περίπτερο με 135 επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς»

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται αναφορικά με τον θεσμό της τιμώμενης χώρας ο πρόεδρος ίδιος ανέφερε ότι «Ο συγκεκριμένος θεσμός βοηθάει την επενδυτική δραστηριότητα της Θεσσαλονίκης».


Το περίπτερο της τιμώμενης χώρας θα εγκαινιαστεί από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντικαγκελάριο της Γερμανικής Κυβέρνησης Dr. Robert Habeck.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην παρουσία του CERN το οποίο αναμένεται να δώσει δυναμικό παρών με όλες τις τεχνολογίες που έχουν παραχθεί τα τελευταία 70 χρόνια μέσα από διαδραστικά παιχνίδια προκειμένου να αναδειχθεί η εξέλιξη της έρευνας και να διαπιστωθεί τι έγινε στην κρίσιμη στιγμή του Big Bang.

«Η ΔΕΘ προσφέρει μια ευκαιρία για να προωθήσουμε τις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών » τόνισε ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Αντρέας Κιντλ. «Με το σύνθημα Hello Ελλάδα η Γερμανία προσφέρει την ευκαιρία να παρουσιάσει την συνεργασία που έχουμε με την Ελλάδα. Η συμμετοχή μας είναι η μεγαλύτερη εμπορική συμμετοχή τα τελευταία 24 χρόνια και περιλαμβάνει διατροφική κινητικότητα επιχειρήσεις και έξυπνη ενέργεια 150 εκδηλώσεις σεμινάρια και εργαστήρια.

Μεγάλες εταιρίες και νέες επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν την έρευνα και τα προϊόντα τους ενώ ιδιαίτερη θα είναι και η συμμετοχή της γερμανικής σχολής Θεσσαλονίκης».

Περισσότερες από 120 εκδηλώσεις, συνέδρια, παρουσιάσεις και workshops επιχειρηματικού ενδιαφέροντος αλλά και ξεχωριστά αφιερώματα θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της 88ης ΔΕΘ σύμφωνα με τον Διευθύντοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ- HELEXPO Κυριάκο Ποζρικίδη. «Οι χώρες που κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά στη ΔΕΘ είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, το Κατάρ, η Ιαπωνία, οι Χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, το Εκουαδόρ και το Κόσοβο»

Ψηφιακά πυροτεχνήματα για πρώτη φορά

Η ΔΕΘ, θα φωτίσει τον ουρανό της Θεσσαλονίκης με έναν διαφορετικό αλλά πιο ασφαλή τρόπο. Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης τρία drone light shows με 500 drones που θα φωτίσουν τον νυχτερινό ουρανό της πόλης το Σάββατο 07/09, την Κυριακή 08/09 και την Κυριακή 15/09 στις 21.00.

Πάνω από 3.000 άτομα εργάζονται καθημερινά προκειμένου να διαμορφώσουν τους χώρους των περιπτέρων που θα φιλοξενήσουν περισσότερους από 1.300 εκθέτες ενώ κατά την διάρκεια της διοργάνωσης θα εργαστούν περί τα 5.000 άτομα σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ HELEXPO Αλέξης Τσαξιρλής. Λόγω του όγκου των επισκεπτών, στο εκθεσιακό κέντρο θα λειτουργεί αστυνομικό τμήμα καθώς και σταθμός της πυροσβεστικής αλλά και του ΕΚΑΒ.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης Κώστας Γκιουλέκας ανέφερε ότι : «ερχόμαστε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας. Η έκθεση είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την επιχειρηματικότητα την καινοτομία αλλά και τος νέες ευκαιρίες. Αυτή η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια και από φιλοεπενδυτική πολιτική με πολλές επενδυτικές πρωτοβουλίες να έρχονται στην χώρα μας . Αυτό είναι κάτι που θελουμε να το συνεχίσουμε. Να μπορούμε να συνδέσουμε την Βόρεια Ελλάδα με την ανάπτυξη ολόκληρης τη χώρας» ανέφερε.


«Είναι μια έκθεση η οποία θα συμβάλει στην ανταλλαγή καλών πρακτικών με κοινωνικό πρόσωπο» τόνισε από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου.

Για ένα ιστορικό αποτύπωμα ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και μέλος του ΔΣ της ΔΕΘ HELEXPO Στέλιος Αγγελούδης. «Πρέπει να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε αυτή την ιστορική κατάκτηση» δήλωσε τονίζοντας ότι ο θεσμός της έκθεσης δεν είναι πανηγύρι.

Το εισιτήριο της έκθεσης ανέρχεται στα 8 ευρώ ενώ υπάρχει ειδική πρόβλεψη για πολύτεκνους, τρίτεκνους ενώ προβλέπεται ελεύθερη είσοδος για ΑΜΕΑ.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.