ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η πορεία κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων (φωτ.)

Αλκίνοος Βλαχόπουλος21 Μαρτίου 2024

Στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ κατέληξε πριν από λίγο η πορεία φοιτητών και αντιεξουσιαστών που ξεκίνησε απο την Καμάρα. Λόγω της μικρής συμμετοχής σε σύγκριση με προηγούμενες φορές η πορεία ακολούθησε διαφορετική διαδρομή.

Οι φοιτητές βάδισαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, μαζί τους και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, με πανό, σημαίες και συνθήματα. Είναι η ενδέκατη εβδομάδα όπου δεκάδες συγκεντρωμένοι βγήκαν στους δρόμους αντιδρώντας στην εφαρμογή του νόμου περί ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Με βασικό σύνθημα «ο νόμος Πιερρακάκη θα μείνει στα χαρτιά» οι διαδηλωτές εκφράζουν για ακόμη μια φορά την έντονη αντίθεσή τους στην επικείμενη εφαρμογή του νέου εκπαιδευτικού νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 08/03.


«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να αποσυρθεί εντελώς ο νόμος που υποβαθμίζει τις σπουδές μας και καθιστά την εκπαίδευση ως ένα ιδιωτικό αγαθό. Δεν θα επιτρέψουμε καμία προσπάθεια εφαρμογής του νόμου που καταστρέφει τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης» δηλώνουν οι φοιτητές.


Στις 12:00 είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα με τους συγκεντρωμένους να εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους αναφορικά με την αστυνομική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 16/03 στην ΣΘΕ του ΑΠΘ, δηλώνοντας την συμπαράστασή τους στους 49 κατηγορούμενους που συνελήφθησαν κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι ισχυρή είναι και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να βρίσκονται περιμετρικά της πορείας.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.