ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν οι κάλπες για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ (βίντεο, φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης13 Οκτωβρίου 2024

Στις κάλπες προσήλθαν και σήμερα τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να επιλέξουν τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος ανάμεσα στον σημερινό πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 7:30 το απόγευμα.  Σύμφωνα με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ δόθηκε μισή ώρα παράταση στην ψηφοφορία.


H ΕΔΕΚΑΠ για τη συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών αναφέρει μέχρι τις 18:30 είχαν ψηφίσει 201.654 φίλοι και μέλη.


Σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Α’ Θεσσαλονίκης, Ευριβιάδη Ελευθεριάδη η διαδικασία στη Θεσσαλονίκη εξελίσσεται ομαλά χωρίς προβλήματα. Ο ίδιος δήλωσε ότι μέχρι τη 17:00 το μεσημέρι ψήφισαν περίπου 8.500 μέλη και φίλοι στην πρώτη περιφέρεια.


Στη Θεσσαλονίκη κάλπες έχουν στηθεί στα ίδια σημεία όπου και την προηγούμενη Κυριακή. Στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ εκεί όπου βρίσκεται το κεντρικό εκλογικό κέντρο της Α’ Θεσσαλονίκης η διαδικασία κυλά ομαλά και η συμμετοχή ανέρχεται στα επίπεδα της Κυριακής 6 Οκτωβρίου.


Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στις κάλπες της περασμένης Κυριακής, δηλαδή οι 303.223 συμμετέχοντες οι οποίοι αυτή τη φορά δεν θα καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των τριών ευρώ. Οι εκλογείς του β’ γύρου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο. Στο νομό Θεσσαλονίκης κάλπες στήθηκαν στους 14 δήμους, εκεί όπου στήθηκαν και πριν μια εβδομάδα.


Στην Ε Δημοτική Κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης ψήφισε και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης.












This page might use cookies if your analytics vendor requires them.