Τα προ πανδημίας επίπεδα πλησίασε η προσέλευση στη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 12 Μαρτίου σημειώνοντας αύξηση 11,2%. Συνολικά 55.400 άτομα παρακολούθησαν ταινίες, masterclasses, ανοιχτές συζητήσεις και δράσεις της Αγοράς.
Στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιήθηκε κάτω από τη βαριά σκιά του δυστυχήματος στα Τέμπη, τα ντοκιμαντέρ προσέφεραν καταφύγιο και επιχείρησαν να δώσουν μια νότα ελπίδας. Οι θεατές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα επείγοντα κοινωνικά θέματα που ανέδειξαν τα έργα και συμμετείχαν ενεργά στις συζητήσεις με τους δημιουργούς.
Από τα 237 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους που προβλήθηκαν συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 220 προβολές σε φυσικούς χώρους, ενώ 147 ντοκιμαντέρ προβλήθηκαν ψηφιακά, στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ. Στη διάρκεια του δεκαημέρου πραγματοποιήθηκαν δέκα masterclasses, ανοιχτές συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και συζητήσεις με θέμα τη βιωσιμότητα, με μεγάλη συμμετοχή του κοινού. Μέχρι τις 17 Μαρτίου συνεχίστηκαν οι προβολές των ταινιών των τμημάτων «Πλατφόρμα» και «Από οθόνη σε Οθόνη», δίνοντας την δυνατότητα σε θεατές από όλη την Ελλάδα να παρακολουθήσουν ελληνικές ταινίες που καταπιάνονται με θέματα που μας αφορούν όλους.
Στο πλαίσιο των αναπτυξιακών δράσεων της Αγοράς πραγματοποιήθηκαν 670 συναντήσεις ανάμεσα σε 407 επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό και εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι τα πρότζεκτ που παρουσιάστηκαν θα γίνουν γρήγορα ταινίες, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε κινηματογραφικές αίθουσες, διεθνή φεστιβάλ, πλατφόρμες, τηλεοπτικά δίκτυα και -φυσικά, σε μία από τις επόμενες διοργανώσεις του Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν οκτώ Agora Talks και τέσσερις παρουσιάσεις που απευθύνθηκαν στους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου.